Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ліберали ЄС готують конкурента Орбану, – Угорщина також може вийти з ЄС

Угорська об’єднана опозиція обрала собі на праймеріз лідера – безпартійного мера одного з міст країни Петера Маркі-Зая.

49-річний Маркі-Зай наступного року поведе опозицію на вибори, на яких вона сподівається прибрати з влади прем’єр-міністра Віктора Орбана та його партію Фідес.

Петер Маркі-Зай за поглядами консерватор, він очолює рух “Угорщина для всіх”, але є позапартійним. Новий лідер опозиції обіцяє зробити все, щоб угорці не їхали з країни.

За освітою – інженер-електротехнік, кар’єру зробив у сфері маркетингу, працював у компаніях в Канаді та США (ось “звідки роги ростуть”).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Католик і батько сімох дітей. Родина в нього навіть більша, ніж у чинного прем’єра Орбана, який є батьком 5 дітей.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

У праймеріз з обрання нового лідера опозиції взяли участь 800 тисяч виборців – приблизно 10% від загальної кількості. Вони були симпатиками партій, які представляють різні ідеології – соціалістів, зелених, лібералів, консерваторів та навіть націонал-консервативної партії Йоббік.

Віктор Орбан керує Угорщиною з 2010 року, він також обіймав посаду очільника уряду у 1998-2002 роках, а в угорській політиці постійно присутній з часу падіння комунізму у країні у 1989-1990 роках і є першим ворогом ліберастизму мультимільярдера Джорджа Сороса, угорського єврея за походженням, що у роки ІІ-Світової, як доводять в Угорщині, служив у лавах СС. Орбан першим в ЄС категорично відмовився приймати до Угорщини мігрантів-дармоїдів і терористів з Африки та Близького Сходу, категорично засудив ЛГБТ з їх прагненням на усиновлення дітей та пропаганду у школах, виступив за збереження у державі традиційних сімейних цінностей, критично ставиться до пандемії та обов’язкової вакцинації…

Згідно з останнім опитуванням Republicon від 1-4 жовтня, Об’єднану опозицію в Угорщині підтримують 52% виборців, партію Орбана Фідес – 44%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Виглядає, що при таких розкладах із ЄС незабаром може вийти не тільки Польща, але й Угорщина…

Тож постає риторичне запитання, до якої Європи прямує сьогодні Україна і до якого ЄС? Великобританія відтіля вже втікла і поки не шкодує, це саме незабаром можуть зробити Польща і Угорщина, а талі ця хатинка з колоди краплених карт посиплеться миттю… 

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

За часів правління Орбана різко погіршилися відносини України та Угорщини.

В Україні неодноразово висловлювали невдоволення практикою видачі угорських паспортів мешканцям Закарпаття, в Угорщині – новим законом про освіту, ухваленим в Україні 2017 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Останній конфлікт у відносинах спричинив контракт Угорщини та “Газпрому” на постачання газу в обхід України.

У відповідь на обурення Києва, угорська влада звинуватила Україну у втручанні у внутрішні справи.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності