Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Майже 2 700 українців названі “Праведниками нородів світу” Ізраїлем…

Ізраїль за порятунок євреїв під час Голокосту присвоїв звання Праведників народів світу ще кільком українським родинам. Такими вже визнано майже 2 700 українців.

Як повідомляє у Facebook посольство Ізраїлю, 1 лютого воно разом з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні провело церемонію вшанування сімей, які були визнані Праведниками народів світу. Звання особисто вручив посол Ізраїлю Міхаель Бродський:

  • Петру Павловському (посмертно) і його брату Гнату Павловському (посмертно) за порятунок Міхаеля Грінштейна і його батька Шмуеля, дружини, трьох дітей і двох родичів Ісаака Подежви і Роні Шварцберг. Нагороди отримали онуки братів Анатолій та Володимир Павловські;
  • Олександрі Байнак (посмертно) за порятунок Хани Шварцман і Леоніда Ситковецького. Нагороду отримала правнучка Олександри Байнак Анастасія;
  • Марії Жосул (посмертно) за порятунок Белли Клеваневської. Нагороду отримала внучка Ольга Коханевич;
  • Павлу і Марії Натаровим (посмертно) за порятунок Раї Агранович-Задера. Нагороду отримала дочка праведників Іраїда Козачук.

«За кожній з цих історій можна зняти фільм або написати книгу, і кожна з них гідна цього. Що спільного між усіма цими людьми? Я думаю, що спільне перш за все в тому, що в умовах загального божевілля, нелюдської ситуації вони зробили простий вибір – незважаючи ні на що, залишатися людьми», – сказав посол.

Тим часом, в Єрусалимі можуть з’явитися сквери, присвячені українцям – Праведникам миру та жертвам Голодомору, попри те, що Ізраїль досі не визнав Голодомор геноцидом українців, так само, як досі не визнає єврейського походження Симона Петлюри, Степана Бандери та Романа Шухевича, як і їх роль у порятунку євреїв у воєнні роки, ба, більше того, він навпаки їх звинувачує у антисемітизмі та фашизмі, попри доводи свідків історії та фактів, зокрема як єврейські підрозділи в армії УНР чи УПА…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності