Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

На Прикапатті у провалі вакцинації і заборгованості винен не “халат невістки”, а голови ОТГ та Кабмін?..

Прикарпаття впевненою ходою наближається до червоної зони, повідомляють в Івано-Франківській ОДА, освітяни страйкують та судяться через заборгованість їм по зарплаті, – треба шукати крайніх. 

Ще 20 вересня міністр охорони здоров’я Ляшко називав Івано-Франківщину в лідерах серед претендентів першими попасти до червоної зони, і тут бац – в червоній зоні усі інші, а Прикарпаття й далі тільки “наближається” до цієї зони. Як же так – прогрес місцевої медицини чи, може, на Івано-Церківщині, як тепер називають область, так справно моляться? А, можливо, коли різноманітні конспірологи та порохоботи пишуть про таємну вказівку влади завищувати показники захворюваності на коронавірус з метою тримати маси під контролем, в області, яку Київ давно називає анархічною, все навпаки роблять?.. Принаймні, це б усе пояснило. Адже при такій кількості “зальотів” області бодай  десь можна було б виглядати кращими на чужому фоні.

Але, як би там насправді не було, червона зона неминуча, про, що говорить сама понад три місяці тому призначена очільниця області Світлана Онищук.

Але ж із попаданням до червоної зони таки доведеться якось виправдовуватися перед Печерськими пагорбами щодо зростання кількості захворюваннь коронавірусом. І виправдання з цього приводу, здається, Світлана Василівна знайшла ще скоріш ніж МОЗ, звинувативши у всьому невакциновану групу населення та ледь не спровокувавши цим протистояння та насилля всередині громади між вакцинованими та невакцинованими…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Але ось халепа! Пані Онищук, будучи заступницею голови ІФ ОДА у своїх трьох попередників у цьому кріслі, сама курувала питання вакцинації, якось не комільфо (фр. «comme il faut», – не так, як слід; незручно) виходить, тому треба терміново найти  інших країніх:

А тепер ще й скандал із потай від громадськості проведеним першим туром на керівника Департаменту охорони здоров’я – в час пандемії та ще й тоді, коли Президент вимагає прозорості подібних призначень.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Але, виявляється, що крім входженням області у червону зону їй загрожує через заборгованість по зарплаті перед освітянами не тільки зрив початку навчального року в 20 школах Долинської ОТГ, бо це уже відбулося, але й зрив подальшого навчального процесу у році – кошти освітянам і далі боргуюють та навряд повернуть, бо грошей нема, а вже закладається бюджет на наступний рік. І, що суттєво, питання територіально-адміністративної реформи теж досі курувала, будучи заступницею голів ІФ ОДА, Світлана Онищук. А це означає, що вона не могла не знати про вади формули адмінреформи, через яку громада недоотримала субвенції, вчителі зарплат, а тепер їх через це ще й позбавили усіх надбавок, без яких бюджетникам-освітянам не вижити. А поки тривають суди освітян із Кабміном та Міносвіти:

Тож, здається, халат невістки та вона сама й цього разу повинні вийти сухими з води, принаймні так може комусь здаватися. Але, коли здається, кажуть, слід хреститися. І воно – правильно, бо всевидяче око Печерських пагорбів не слід недооцінювати навіть у самій анархічній області України…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності