Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Названо чергову “мільйонну” умову прийняття України до НАТО. Навіщо? – Хіба хтось на щось ще сподівається?

Умовою будь-якого змістовного обговорення членства України в Північноатлантичному альянсі (НАТО) є її перемога у війні над росією.

Про це під час прес-конференції заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він зазначив, що зараз союзники по Альянсу згодні з кількома важливими речами. Зокрема, вони підтримують політику відкритих дверей, а також членство України в НАТО у майбутньому.

«Ми всі згодні, що Україна стане членом цього Альянсу. І ми всі згодні, що союзники по НАТО та Україна повинні вирішити, коли настане час запросити Україну стати членом Альянсу», – каже цей норвезький “колишній” ультралівий неомарксист Єнс Столтенберг.

За його словами, країни-члени НАТО вважають, що найбільш термінове завдання зараз – забезпечити перемогу України як суверенної та незалежної держави.

«Бо якщо президент путін (російський диктатор владімір путін – ред.) виграє цю війну, то питання про членство більше не буде обговорюватися взагалі. Тому основна увага має бути зосереджена на тому, як забезпечити перемогу України, і це є умовою для будь-якого змістовного обговорення подальшого членства», – каже той, хто боїться власної тіні.

НАГАДАЄМО:
27 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має всі підстави, щоб отримати політичне запрошення до вступу до НАТО на саміті Альянсу у Вільнюсі 11-12 липня.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що головним аргументом для запрошення України до НАТО є те, що наша армія – єдина у світі, яка має бойовий досвід у стримуванні росіян.

Більшість європейських країн членів-НАТО підтримують членство України в Альянсі. Вони усвідомлюють, що це стане визначенням ролі Альянсу як безпекової організації в принципі.

Польща хотіла б, щоб НАТО формально запросило Україну до членства, але проти цього виступає багато країн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас, канцлер Німеччини Олаф Шольц не вірить у швидкий вступ України до НАТО і заявив, що на ситуацію треба «дивитися тверезо».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності