Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Не воювати за Україну і не критикувати РФ, – просить Байден американців ?!

Білий дім закликає американських громадян не воювати в Україні, після того, як псевдосуд самопроголошеної ДНР, всупереч міжнародній конвенції, приговорив кількох військовополонених британців, які воювали в лавах ЗСУ до смертної кари, а згодом стало відомо, що в руки російських терористів попали ще два бійці-американці.

Про це заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі, коментуючи повідомлення про взяття в полон двох колишніх військовослужбовців із США:

“Думаю, що зараз вдалий час нагадати, що ми виступаємо проти того, щоб американці їздили в Україну та брали участь у бойових діях в Україні. Є інші способи підтримати Київ”.

Нагадаємо, що раніше США обіцяли безпосередньо втрутитися у війну на боці України, якщо у російсько-українській війні від рук росіян постраждає бодай один американець, але й досі після загибелі від рук російських карателів американського журналіста ці слова залишаються тільки пустою обіцянкою, як і підписаний ними колись Будапештський меморандум про захист України…

Також президент США Джо Байден попросив своїх підлеглих не заходити надто далеко у риториці про підтримку України, щоб не народжувати нереалістичних очікувань та не провокувати Росію.

Про це пише NBC News із посиланням на джерела в адміністрації.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

США почали розслідувати справу про американські чіпи в російській військовій техніці, яка бере участь у бойових діях в Україні, пише The Washington Post.

Як стверджує у своєму звіті Conflict Armament Research (CAR), дослідники виявили у російській техніці компоненти, вироблені 70 різними компаніями, що базуються у США та Європі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності