Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Байден веде подвійну гру, – ЯКІ МОЖУТЬ БУТИ ПОСТУПКИ ТЕРИТОРІЄЮ УКРАЇНИ?!

I fear the Greeks, even when bringing gifts (Timeo Danaos, et dona ferentes, – лат.) – Вергілій, Енеїда. Попередження Кассандри дочки троянського царя Пріама і сестри Паріса троянцям щодо дарованого їм грками дерев’яного коня. Данайці – давня назва грецьких племен, які тримали в облозі Трою.

Все більше на Заході почали просувати меседж, що армія України не має шансів перемогти РФ. Тому слід сідати за стіл переговорів, про це навіть лагідно заявив Байден. Адже Захід втрачає на війні в Україні багато грошей і страждає його економіка, особливо від його санкцій проти росії, натомість за відміну санкцій кремль обіцяє Заходу золоті гори…

Заголовок на фото : України можливо доведеться дати Росії землю у врегулюванні шляхом переговорів

Тому цей меседж все гучніше звучить на Заході від від міжнародних експертів та політиків Кіссінджера, Люттвака, Макрона та Шольца і їм подібних, про що ми вже неодноразово писали.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Це їхня територія. Я не збираюсь говорити їм, що вони мають робити, а чого не мають”, – заявив президент США Джо Байден у відповідь на питання преси про те, чи повинна Україна поступитись територією, щоб досягнути миру.

Питання прозвучало після виступу Байдена щодо економічної ситуації у США в місті Рехобот, штат Делавер, в минулу п’ятницю.

Байден наголосив, що він завжди притримувався позиції, що нічого про Україну не повинно вирішуватись без України. Однак, зауважив американский президент, в певний час “потрібно буде врегулювання на основі переговорів”. “Що це включатиме, я не знаю. Тимчасом ми продовжимо надавати Україні можливості себе захистити”.

Як повідомляє Голос Америки, аналітики у США мають різні думки щодо того, чи варто Україні йти на територіальні поступки задля миру. Минулого місяця в редакційній статті The New York Times автори допустили, що Україна буде змушена поступитись територіями Росії.

“Не в найкращих інтересах Америки – поринути у тотальну війну з Росією, навіть якщо мир шляхом переговорів може вимагати від України ухвалення складних рішень. … Якщо конфлікт все таки призведе до реальних переговорів, українським лідерам доведеться ухвалити болючі територіальні рішення, яких потребуватиме будь-який компроміс”, – мовиться у статті NYT від 19 травня цього року.

Натомість цього тижня в колонці для The Hill більше 30 американських експертів закликали США та ЄС виявити твердість в підтримці України і уникнути бажання підштовхнути Київ до домовленості про припинення вогню, яка б не враховувала цілі України і передавала б мільйони українців під контроль Росії. Експерти вказують: “Путін заперечує законність унікальної української ідентичності і російські сили скоїли незліченну кількість воєнних злочинів проти них [українців]”. Також, зазначають експерти, незважаючи на спроби України провести перемовини, Путін “не виявив зацікавленості в серйозних переговорах”.

“Ми маємо підтримати ідею, що Україна має перемогти, а Путін – зазнати сильної поразки”, – заявив коментарі Голосу Америки директор з глобальної політики Інституту Джорджа Буша Девід Креймер. Креймер назвав “обурливим”, коли хтось вказує Україні йти на поступки.

“Якщо українці вирішать, що настав час сісти за стіл переговорів, це їхнє рішення, і ми маємо їх підтримати у цьому. Але ми не маємо тиснути на них, щоб вони починали переговори та ішли на поступки росіянам. Це означало б винагороджувати Путіна і росіян за жахливі злочини, які вони вчинили, та порушення суверенітету і територіальної цілісності України”, – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності