Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Незабаром Чарльза ІІІ примусять вибачатися на колінах перед BLM за століття британської работоргівлі

Хоч всупереч історії та здоровому глузду в британських серіалах ролі британських королів, королев та аристократії й грають тепер негри, а преференції у них при працевлаштуванні в Об’єднаному королівстві та пільги такі, що й не снилися сьогодні білим, також їм не відмовляють у візах і т.ін., а чорний расизм проти білих давно переступив білий, та все ж новому монарху Великобританії незабаром таки доведеться благати у BLM вибачення за століття гноблення чорношкірих рабів.

Тому король Великої Британії Чарльз III вперше заявив про підтримку дослідження історичних зв’язків британської монархії з трансатлантичним рабством.

Про це пише The Guardian.

Перед цим британська газета заявила, що Кенсінгтонський палац у західній частині Лондона, де виріс і нині проживає з дружиною принц Уельський Вільям, пов’язаний з рабовласництвом.

Кенсінгтонський палац є резиденцією британської королівської сім’ї з 17 століття. Тоді король Вільгельм III Оранський придбав його та переобладнав. Історик Брук Ньюман знайшов в архівах документ, який засвідчує, що у 1689 році Вільгельм III отримав акції на 1000 фунтів стерлінгів, які належали Королівській африканській компанії (RAC), яка захопила, поневолила та перевезла тисячі африканців.

Значну частину свого початкового пакета акцій королю передав відомий работорговець Едвард Колстон, статую якого повалили у Бристолі під час протестів Black Lives Matter (BLM).

Після того, як Колстон передав акції RAC, король Вільгельм III став губернатором компанії та заробляв на цьому. Лише через кілька місяців після цього на кошти, надані парламентом новому королю, було куплено ділянку під Кенсінгтонський палац. А король доручив архітектору серу Крістоферу Рену побудувати резиденцію монархів.

The Guardian звернулась з приводу документа до Букінгемського палацу. Сам документ там не прокоментували, але заявили, що підтримують дослідницький проєкт, спонсорований компанією Historic Royal Palaces (HRP), яка управляє декількома палацами, щодо участі монархії в работоргівлі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Це питання, до якого Його Величність ставиться дуже серйозно. Як сказав Його Величність на прийомі глав урядів Співдружності націй в Руанді минулого року: «Я не можу описати глибину свого особистого горя через страждання такої кількості людей, оскільки я продовжую поглиблювати своє власне розуміння тривалого впливу рабства», — відповіли у палаці.

Речник палацу додав, що у межах дослідження королівська родина надала доступ до королівської колекції та архівів.

Історики, які вивчають участь монархії в поневоленні африканського народу, обережно привітали заяву палацу, але сказали, що потрібно зробити набагато більше. Утім, як зазначає The Guardian, це перший відомий випадок, коли Букінгемський палац публічно заявив, що підтримує таке дослідження історії королівської родини.
****
Букінгемський палац повідомив, яку корону в день коронації одягне королева Камілла.

Банк Англії представив перші банкноти з зображенням короля Чарльза, вони надійдуть в обіг з середини 2024 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Королівський монетний двір представив новий дизайн монети номіналом 50 пенсів із зображенням короля Чарльза III, яка надійде в обіг до кінця року.

Протягом грудня у поштові відділення Великої Британії планували відправити майже 5 мільйонів монет з зображенням нового короля Чарльза III. Перші монети вже випустили в обіг.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності