Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Німеччина блокує Україні €9 млрд., зброю, відновлює з Канадою ПП-1, – усе після відставки Джонсона

У Німеччині блокують виділення Україні фінансової допомоги на 9 млрд. євро. Хоча рішення про надання було ухвалено на саміті ЄС ще наприкінці червня, повідомляє газета Corriere della Sera.

За інформацією газети, виділення коштів не схвалює міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, який проти надання допомоги Україні шляхом загального європейського боргу, як це було під час пандемії COVID-19.

Наразі Ліндер схвалив перший транш у розмірі 1 мільярду євро: ці кошти мають бути виплачені Україні до кінця липня.

Європейський союз погодив виділення Україні нового пакета фінансової допомоги в розмірі 9 мільярдів євро на підтримку роботи українського уряду 24 червня. Пакет передбачав позику зі строком погашення через 25 років і фактично без відсотків, завдяки коштам, які сама Комісія збирала б шляхом випуску на ринку боргових зобов’язань під гарантії європейських держав.

Видання припускає, що теперішнє блокування Німеччиною допомоги від ЄС стало однією з причин звільнення посла України в Німеччині Андрія Мельника.

ЗАЗНАЧИМО:
Перед цим,9 липня, відразу після вимушеної відставки британського прем’єра і найбільшого лобіста України в Європі Джонсона, в Європі почалися підкилимні війни проти України із відмовою їй ЄС та зокрем а Німеччиною в раніше обіцяній фінансовій та військовій допомозі, в цей же час президент України Володимир Зеленський звільнив послів дев’яти країн, зокрема посла в Німеччині Андрія Мельника,

який войовничо відстоював честь і права України у цій проросійській країні. У коментарі Суспільному речник МЗС Олег Ніколенко зазначив, що звільнення послів є стандартною ротацією. Хоча раніше німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела повідомляло, що Андрій Мельник незабаром може залишити свою посаду та перейти на роботу до Міністерства закордонних справ. А ось американські ЗМІ відверто написали, що причиною звільнення посла став його нещодавня заява на захист національного героя України Степана Бандери…

Водночас Канада під аплодисменти Шольца і попри заперечення України, поверне Німеччині російську газову турбіну для Північний потік-1, яку Москва називає критичною для надходження природного газу до Європи, мільярдні надходження від якої підуть на військові витрати росії у війні проти України…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності