Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Німеччина постачає росії компоненти для хімічної зброї, – то ж хто ФРН Україні насправді…

Німецьку фірму підозрюють у постачанні в росію компонентів для “Новічка”, повідомляє  Tagesschau.

Як стверджується, компанія з міста Лілієнталь у землі Нижня Саксонія понад 30 разів експортувала до росії хімічні речовини та лабораторне приладдя без відповідного дозволу.

Як стверджується, компанія з міста Лілієнталь у землі Нижня Саксонія понад 30 разів експортувала до росії хімічні речовини та лабораторне приладдя без відповідного дозволу. У вівторок відбулися обшуки на семи об’єктах у кількох федеральних землях.

“Є підозра в несанкціонованому експорті товарів до росії”, – повідомив представник прокуратури Кай Томас Бреас.

За даними розслідування NDR і Süddeutsche Zeitung, може йтися про експорт хімічних та біологічних речовин, які можуть бути використані як сировина для виробництва бойових отруйних речовин – зокрема нервово-паралітичного газу “Новічок”, що є хімічною зброєю.

Riol Chemie GmbH також нібито постачала лабораторні матеріали російському оптовому виробнику хімікатів, який своєю чергою надавав обладнання для лабораторій російської армії та федеральної служби безпеки (фсб).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Діяльністю компанії в останні роки також цікавилося Управління з охорони конституції Німеччини, яке відповідає за національну безпеку. Причиною цього було те, що Сполучені Штати внесли компанію в санкційний список у зв’язку з атакою на російського політика Алєксєя Навального.

Як відомо, Навального у 2020 році отруїли саме нервово-паралітичним газом “Новічок”, від наслідків чого він лікувався в Німеччині. Політика заарештували в московському аеропорту в січні 2021 року після повернення.

У червні Вищий земельний суд Дрездену визнав 57-річного підприємця Александра С. у незаконній торгівлі з росією компонентами для хімічної зброї та призначив йому покарання у вигляді трьох із половиною років ув’язнення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності