Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Шольц продовжує політику Меркель, але “на шпагат сідає” незграбно

Попри відверто лицемірну і брехливу заяву Олафа Шольца, що Німеччина надає найбільше військової і фінансової допомоги Україні відразу після США, насправді досі вона нічого не дала. Так влада Німеччини не підтримала пропозицію Іспанії передати Україні 40 танків Leopard 2A4 після їх модернізації.

Про це повідомляє Spiegel.

Зазначають, що німецька влада повідомила Мадрид, що такий крок був би відступом від прийнятого ВСІМА західними “союзниками” рішення (хоч і неформального) не постачати Україні танки.

З того часу іспанці різко відступили: план не був остаточно узгоджений політично. Чи була це просто ідея від когось нижче рівнем?“, – пише видання.

Є інформація, що представникам Іспанії довелося вибачитися перед Берліном “через хвилювання та тиск, який чинився на канцлера” Шольца.

Крім того, передбачувана пропозиція Мадрида значно скоротилася: якщо спочатку йшлося про 40 танків, то тепер звучить цифра в 10 одиниць техніки.

Але навіть вона не очевидна, оскільки іспанські Leopard потребують ремонту та модернізації (таким чином ЄС позбувається металобрухту, але при цьому ще й змушує себе просити).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц продовжуватиме політику Ангели Меркель і докладе всіх зусиль, аби німецьке озброєння не потрапило до України. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

Жданов зазначив, що для України це буде не смертельно, але болісно. А німецьке озброєння ми зможемо замінити на американське. “Зараз від Німеччини надходить лише фінансова допомога, і хоча суми солідні, це все ж таки нагадує спроби відкупитися“, – висловив думку Жданов.

Більше того, Німеччина планує виділити кредит у розмірі від 5 до 10 млрд. євро для порятунку колишнього дочірнього підприємства “Газпрому” Gazprom Germania, пише Bloomberg.

Ці гроші за планом мають стабілізувати фінансове становище компанії та забезпечити надійність постачання газу до Німеччини.

З початку січня до кінця квітня цього року Німеччина на 60% наростила імпорт із Росії у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року. Такі дані опублікував посол України у Берліні Андрій Мельник. Дипломат навів як доказ статистку щодо імпорту/експорту від Східного комітету німецької економіки.

«Це божевілля. Попри агресивну війну Росії, Німеччина <…> перевела Москві ще майже 6 млрд євро», – написав він.

Водночас Німеччину сьогодні залишають все більше українських біженців, аніж прибуває до ФРН. Багато українців не почуваються тут комфортно і повертаються до України, заявив виданню Bild посол України у Берліні Андрій Мельник. І воно й не дивно, адже в Німеччині, 49% населення якої сьогодні становлять трутні-біженці з Африки та Азії, також проживає близько мільйона росіян, які під час виведення радянських військ з Німеччини не побажали вертатися на свою “родіну” і залишилися тут, більшість з них тай досі й не вивчили німецької мови (нагадує ситуацію з ними в Україні). Також не слід забувати й значна частина так званих корінних німців сьогодні є дітьми байстрюків, народжених зґвалтованими німками від совєтських освободітєлєй Європи. За різними підрахунками їх також сьогодні вже мільйони. А тепер додайте ще сюди майже неприховану антиукраїнську урядову політику ФРН.

Канцлеру ФРН Олафу Шольцу настав час нарешті визначитися з позицією Берліна з приводу війни, розв’язаної РФ проти України, заявив Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому телеканалу ZDF.

За словами Зеленського, не можна намагатися зробити “шпагат між Україною та зв’язками з Росією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але, добре, що хоч не всі поділяють у Німеччині ганебну позицію Шольца.

“Дзвінки Шольца в Кремль “не лише зайві, а й згубні, адже вони створюють хибне враження, що з путіним можна дійти згоди. Це – велика помилка”, – голова Комітету Бундестагу із зовнішньої політики Норберт Ретген

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності