Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Нові цифри цивільних жертв війни озвучело завжди стурбоване ООН

Управління Верховного комісара ООН з прав людини від початку повномасштабного вторгнення рф зафіксувало 23 015 жертв війни серед цивільного населення в Україну. Із них 8 574 загиблих і 14 441 поранений.

Про це повідомляє УВКПЛ. З 1 до 23 квітня 2023 року підтверджено 405 жертв серед цивільного населення: 104 людини загинули та 301 особа була поранена – головним чином через застосування вибухової зброї з широкою зоною ураження, мін та ін.

Зазначається, що фактичні дані щодо жертв значно вищі, оскільки надходження інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, і багато повідомлень досі не підтверджені. Це стосується, зокрема, Маріуполя, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька, де повідомляється про численні жертви серед цивільного населення.

За даними ООН, лише у березні 2023 року в Україні загинули 178 цивільних.

Внаслідок збройної агресії росії загинуло щонайменше 470 українських дітей/

18 квітня рашисти обстріляли з бомбардувальників село Новоєгорівка Луганської області.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності