Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Одне УГРУПУВАННЯ завезло 40 тис. автомобілів без розмитнення

Під час війни процвітають різноманітні теми незаконного заробітку, і кожну з них можна прирівняти до мародерства – заробітку на чужій біді і чужій крові. Так на Львівщині СБУ викрила злочинне угруповання, яке ввезло 40 тисяч автомобілів (!!!), заробляючи мільйони на пільговому розмитненні.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Там розповіли, що злочинне угруповання знешкодили у Львівській області. До його складу входили посадовці Львівської митниці, троє брокерів та громадянин однієї з країн ЄС.

За суму від 500 до 1000 доларів ділки гарантували створення «зеленого коридору» на переміщення авто із-за кордону та підробляли документи, щоб поставити авто на облік без попереднього зняття з іноземної реєстрації.

Наступним етапом було безперешкодне митне оформлення — цю послугу зловмисники надавали за 50-150 доларів.

Зазначається, що через цю схему на територію нашої країни заїхало понад 40 тисяч транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисників правоохоронці виявили чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності та 1,2 млн в гривневому еквіваленті, одержані злочинним шляхом.

Наразі п’ятьом учасникам угруповання повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 4 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги), ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом).

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності