Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ООН випрошує в путіна зернову угоду і пропонує йому хабара…

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував президентові росії володимиру путіну підключити підсанкційний «Россельхозбанк» до системи SWIFT в обмін на продовження зернової угоди.

За даними джерел агентства Reuters, Гутерріш запропонував путіну, щоб росія продовжила операцію щодо чорноморського зерна на кілька місяців, давши ЄС час для підключення дочірньої компанії «Россільгоспбанку» до SWIFT.

Гутерріш направив путіну листа, в якому запропонував шляхи подальшого полегшення російського експорту продовольства та добрив і забезпечення продовження поставок українського зерна Чорним морем.

«Мета полягає в тому, щоб усунути перешкоди, що впливають на фінансові операції через Россельхозбанк, що викликає серйозне занепокоєння російської федерації, і одночасно забезпечити продовження потоку українського зерна через Чорне море», – розповів журналістам офіційний представник ООН Стефан Дюжаррік.

Він не повідомив подробиць про пропозицію, але додав, що Гутерріш взаємодіє з усіма відповідними сторонами з цього питання та готовий продовжити обговорення своєї пропозиції з росією.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна хоче продовжити дію «зернової ініціативи» на три місяці. Термін дії чинної угоди про експорт українського зерна має закінчитися 17 липня.

Щоразу перед продовженням Чорноморської зернової угоди росія починає «нагнітати до градуса війни» тему забезпечення продовольством людей у всьому світі, заявила постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Зараз російська федерація налагоджує експорт викраденого на тимчасово окупованих територіях українського зерна до Китаю. На окупаних територіях України запроваджують нові автоматизовані системи федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом українські аграрії зібрали вже 1,024 млн т зернових та зернобобових культур на площі 308,2 тис. га.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності