Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Польща і Румунія хочуть вберегти/контролювати від “українських мишей” експорт зерна з України

ПРО МИШЕЙ, ЯКІ З’ЇЛИ ДЕРЖРЕЗЕРВ ЗЕРНА В УКРАЇНІ, ЧУЛИ В УСЬОМУ СВІТІ…

Тому Румунія і Польща попросять Європейську комісію розробити механізми, які допоможуть налагодити відстеження експорту зерна з України та уникнути демпінгу цін на шкоду місцевим фермерам.

Про це заявив прем’єр-міністр Румунії Ніколає Чуке у вівторок на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким у Бухаресті, повідомляє Agerpress.

За словами румунського прем’єра, він обговорив з польським колегою аспекти, пов’язані з тим, як експорт зернових та інших продуктів з України вплинув на румунських, польських та виробників інших країн, які межують з Україною.

“І ми разом працюємо над підходами, які потрібно обговорити з Європейською комісією, та тим, якими мають бути механізми інструменталізації відстеження експорту з України і, звичайно, кінцевого пункту призначення, щоб уникнути цих спекуляцій і того, що демпінгові ціни вплинули на фермерів, сільськогосподарських виробників у нашій країні”, – каже румунський прем’єр Ніколає Чуке.

Моравецький сказав, що вони «борються разом за те, щоб це зерно покинуло наші країни, щоб Європейський Союз ефективно допомагав нам у здійсненні торговельної політики, яка відповідає найкращим стратегічним інтересам України та Центральної Європи, а також економічним інтересам Польщі та Румунії».

Раніше ми писали, що султанат Омана запропонував Україні створити зерновий або зерново-продовольчий хаб на своїй території для безперебійних поставок зерна у країни Африканського рогу.

Також нагадаємо, що Україна планує восени провести другий саміт Grain from Ukraine («Зерно з України»), аби забезпечити подальше функціонування цієї гуманітарної ініціативи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності