Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Польський БРЕКЗІТ, – od morza do morza

Польща може орієнтуватися лише на двох союзників — Україну та Велику Британію.

Про це заявив лідер польської правлячої партії “Право та справедливість” Ярослав Качинський на економічному форумі в польському місті Карпач, напередодні чергової річниці спільної перемоги над москалями польсько-литовських (українських) військ на чолі із українським князем Костянтином Острозьким під Оршею 8 вересня 1514 року.

Отож, лідер польської правлячої партії “Право та справедливість” Ярослав Качинський вважає, що Польща може орієнтуватися виключно на двох союзників – Україну та Велику Британію.

“Часи міняються, і з цих часів, виходячи з нашого досвіду, ми бачимо, що маємо лише двох союзників. По-перше, це Україна. А наш другий союзник – це Англія”, – заявив він.

За словами Качинського, в новий час “Україна виграє війну, а ми будемо поруч із Україною”.

Разом із тим, лідер ПіС розкритикував Європейський Союз, назвавши його політику “неоімперською”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Колись у нас був вибір між росією та ЄС. Ми зробили цей вибір, оскільки не хотіли повернення в те життя, яке мали раніше, цей вибір був очевидним. Так, ЄС справді допоміг нам, зокрема із сільським господарством, селами і безробіттям”, – сказав Качинський.

“Але тепер ми бачимо зовсім іншу політику ЄС. Нова політика ЄС базується на принципі: хто сильніший – той має рацію. І ця політика є неоімперською”, – додав він.

Раніше Ярослав Качинський, який цього року пішов з посади віцепрем’єра Польщі, не менш критично відгукувався про Європейський Союз.

Так, у грудні 2021 року Качинський заявив, що Німеччина намагається перетворити ЄС на “німецький четвертий рейх”. А обґрунтовуючи відмову запровадити євро, казав, що це “означало б радикальне зубожіння поляків, велике їх пограбування”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що росія досі не відповіла за збитий нею над Смоленськом 10 квітня 2010 року літак із Лехом Александром Качинським, тоді діючим президентом Польщі, на борту. Тоді це росія назвала “авіакатастрофою”…

Зазначимо, Ярослав Александер Качинський  є  польським політиком, співзасновником та головою партії «Право і справедливість», з 14 липня 2006 по 16 листопада 2007 — прем’єр-міністром Польщі та братом вбитого москалями президента Леха Александра Качинського.

Хоча Ярослав Качинський не є прем’єр-міністром чи президентом, і формально він є лише членом Сейму, його вважать найвпливовішим політиком Польщі. Парламентські вибори 2015 року були виграні партією «Право і справедливість», незмінним очільником якої він є. З цієї причини багато людей у ​​Польщі називають Ярослава Качинського «Начальником» (за прикладом Юзефа Пілсудського).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності