Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Позаблокова нейтральна Молдова без світла, – 5 проросійська колона радіє…

Майже 90% Молдови залишилися без світла через ракетні удари росії по енергетиці України. Через це російського посла у Молдові викликали у Міністерство закордонних справ.
Про це повідомив міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску в інтерв’ю BBC Newshour.
«Я бачу дуже мало вогнів, 90% країни без електрики. Традиційно ми імпортуємо електроенергію з України та Румунії. В останні півтора місяці були перебої, але сьогодні блекаут набагато гірший», – сказав Попеску.
23 листопада у Молдові зупинилися тролейбуси, вимкнулися світлофори та водопостачання. Глава МЗС вважає, що росія навмисно атакувала Україну, аби нашкодити і Молдові. При цьому він допускає гуманітарну кризу у Молдові, оскільки деякі громадяни можуть виїхати до ЄС через проблеми зі світлом та газом.
Молдова викликала посла росії через відключення світла. Про це повідомив міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску у своєму Twitter, що атаки росії з енергетичної інфраструктури України знову залишили Молдову у темряві. За його словами, масові відключення електроенергії відбуваються по всій країні, включаючи Кишинів та будівлю МЗС Молдови.
Нагадаємо, що 23 листопада ворог завдав чергового ракетного удару по Україні, сили протиповітряної оборони знищили 51 з 70 випущених ракет. російські ракети вразили 16 об’єктів по країні, є жертви.
У Києві 23 листопада після ракетних ударів запроваджують екстрені відключення електроенергії.
***
Загалом сьогодні ракетних ударів по Україні москалі завдають зі сходу та південного сходу, інколи з Білорусі,як припускають аналітики, зараз кацапи відновлять повномасштабні атаки з території цієї “нейтральної” сусідської держави, а також відновлять атаки Одещини, щоб взяти Україну у лещата, а щоб повністю замкнути довкола неї коло і відрізати Україну від військової допомоги Заходу, сьогодні вони готують повалення у Молдові проросійською партією “Шор” та іншими уряду нерішучої діючої президентки Маї Санду. Спроба залишити Молдову без електроенергії сьогодні – це теж один із методів тиску на Санду і розхитування крісла під нею. Запитаємо, де кацапи візьмуть стільки живої сили (м’яса) на оточення, то зазначимо, що зараз в росії окрім мобілізації розпочався призов строковиків, відновив мобілізацію в Чечні і Кадиров…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності