Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Продовження скандальної “харчової справи” в Міноборони…

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили в Дніпропетровській області ще один склад, де зберігали крадені продукти, придбані для українських військових.

Як зазначили в ДБР, під час обшуку складу знайшли згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки, тушковані та інші продукти загальною вагою близько 3 тон.

Головному бухгалтеру логістичного центру, трьом експедиторам, завідувачу складу та головному менеджеру повідомлено про підозру у межах досудового розслідування за статтею привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). Наразі слідство встановлює інших осіб, причетних до схеми.

В ДБР зазначили, що частину вилучених продуктів вже було передано військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин.

Нагадаємо, раніше видання «Дзеркало тижня» опублікувало матеріал, згідно з яким ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони нібито перевищували роздрібні у два-три рази.

У лютому цього року Служба безпеки України провела обшуки у колишнього директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького і заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова. Обидва були причетні до скандалу із закупівлею продуктів харчування для військових і врешті-решт втратили посади.

Глава уряду Денис Шмигаль пообіцяв, що в Україні буде оновлено систему закупівель для армії, і ці новації збалансують дотримання секретності та публічний контроль.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності