Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ракетна агонія росії по Україні 5 грудня, – ознака латентного завершення хвороби рф?

В Україні розглядають правові підстави обмеження (заборони) філіалу РПЦ – УПЦ МП (РПЦвУ), тому в її установах цього тижня, як і минулого, тривають обшуки; також Президент направив до ВР запит щодо можливості позбавлення нардепів від ОПЗЖ іх мандатів; і росія наприкінці минулого тижня ще й позбулася військокого аеродрому в Бєлгороді – усе це сьогодні, 5 грудня, вилилося в чергову спробу масованої ракетної атаки України з боку росії, в якій розпочалася хвороблива агонія,яка, сподіваємося, свідчить про наближення її летального кінця:

Президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в російській федерації.

Про це говорить указ президента України №820/2022 про рішення РНБО України від 1 грудня.

Нагадаємо, що 1 грудня Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Президент того ж дня ввів його в дію.

РНБО ухвалила рішення після розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України.

Рішення ж РНБО говорить: “Підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кабінету міністрів разом зі Службою безпеки України та Національним банком України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Крім того, РНБО доручила Кабміну у двомісячний строк внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в російській федерації.

Також за 2 місяці уряд має забезпечити перевірку наявності правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Тепер Кабмін має координувати роботу Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, а їй мають підпорядковуватися структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, до повноважень яких належать питання реалізації права на свободу совісті і віросповідання, діяльності релігійних організацій.

Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручено забезпечити у двомісячний строк проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління Української православної церкви на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом, за необхідності вжити передбачених законом заходів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі України доручено СБУ, поліцї та іншим держорганам, до компетенції яких належать питання у сфері забезпечення національної безпеки.

Служба безпеки України в жовтні почала активно проводити обшуки у будівлях УПЦ МП у різних областях України – і слідчі дії тривають.

22 листопада Служба безпеки України проводила контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у столиці.

Окрім цього Президент направив до ВР запит щодо позбавлення депутатів ОПЗЖ мандатів, тая як відповідну петицію на сайті ОП підтримали понад 25 тисяч українців.

Керівництво Верховної Ради тепер має опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції, наголосив автор петиції, нардеп від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Зеленський відповів на нашу петицію щодо позбавлення депутатів “ОПЗЖ” мандатів! Що з цієї відповіді важливо: президент звернеться до спікера Стефанчука з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду”, – наголосив депутат.

До слова, станом на вечір 1 грудня петицію підписали понад 30 тисяч українців з необхідних 25 тисяч підписів. У її тексті Гончаренко зауважив, що “після наступу росії представники “ОПЗЖ” або втекли за кордон, або ніяк не проявляли себе в допомозі Україні”. Згадав він також і зрадників та колаборантів з проросійської політсили, серед яких кум диктатора-президента рф володимира путіна віктор медведчук, його друг тарас козак та ілля кива.

Нагадаємо, 14 квітня 2022 року у Верховній Раді було оголошено про призупинення діяльності парламентської фракції “Опозиційна платформа – За життя”. Того ж дня з фракції вийшли народні депутати Дмитро Ісаєнко та Анатолій Бурміч. Окрім того, фракція відкликала Вадима Рабіновича з посади співголови та обрала очільником Юрія Бойка.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності