Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Романтична зустріч” глав ЦРУ і ЗР рф у проросійській, але НАТОвській Туреччині

Спершу радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван зізнається, що ніколи не переставав спілкуватися із кремлем та не розривав з ним приязні зв’язки, потім головний генерал США Марк Міллі заявляє про необхідність перемир’я України з росією, а тепер директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс перебуваючи вчора в Туреччині, зустрівся із керівником зовнішньої розвідки рф. Офіціно, щоб буцімто передати йому послання про наслідки потенційного застосування росією ядерної зброї.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Білого дому.

Цікаво, що зустріч керівників двох ворожик одвічно конкуруючих між собою структур відбулася у проросійській сьогодні, хоча і НАТОвській Туреччині, яка цього ж дня відмовилася прийняти офіційні співчуття уряду США щодо недільного теракту у Стамбулі… Якось все воно, говорячи мовою дипломатії, “доволі хитрожопо виглядає”…

В рамках першого відомого контакту на високому рівні між США і росією з моменту вторгнення росії в Україну 24 лютого Бернс прибув в Анкару в понеділок, щоб зустрітися з Сєргєєм Наришкіним, головою Служби зовнішньої розвідки рф.

“Він не веде жодних переговорів. Він не обговорює врегулювання війни в Україні”, – сказав представник Білого дому на умовах анонімності.

“Він передає послання про наслідки застосування росією ядерної зброї та ризики ескалації для стратегічної стабільності. Він також порушить питання несправедливо затриманих громадян США “, – зазначив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Бернс, колишній посол США в росії, якого наприкінці 2021 року президент США Джо Байден відрядив до москви, щоб застерегти путіна від нарощування військ навколо України, не обговорює потенційне врегулювання війни в Україні, повідомив представник Держдепу.

“Ми заздалегідь поінформували Україну про його поїздку. Ми твердо дотримуємося нашого фундаментального принципу: нічого про Україну без України”, – сказав він.

Путін неодноразово заявляв, що росія буде захищати свою територію всіма доступними засобами, включаючи ядерну зброю, якщо на неї нападуть. путін заявив, що Захід займається ядерним шантажем росії.

Раніше The Wall Street Journal повідомило, що радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван проводив конфіденційні обговорення зі своїм російським колегою, секретарем рф Ради Безпеки Ніколаєм Патрушевим, і старшим помічником кремля з питань зовнішньої політики Юрієм Ушаковим протягом останніх кількох місяців.

Високопосадовці повідомили газеті, що вони обговорювали шляхи захисту від ризику ядерної ескалації у війні в Україні, але не вели жодних переговорів щодо шляхів припинення конфлікту.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності