Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Головний генерал адміністрації Байдена закликає до найшвидших переговорів із рф

фото: Марк Міллі з начальником Генштабу рф генералом армії Валеріє Герасімовим

Головний генерал США Марк Міллі вважає, що найближчим часом Україні та росії варто сісти за стіл переговорів. Однак президент США Джо Байден і його радник з нацбезпеки Джейк Салліван офіційно вважають, що ще зарано

Міллі на нарадах намагається довести, що українці до зими досягли на полі бою стільки, наскільки розумно могли розраховувати. Тому Україні варто закріпити успіхи за столом переговорів, пише The New York Times з посиланням на джерела в американській владі.

Міллі рішуче виступає за дипломатію, але не хоче, щоб створювалося враження про тиск на Україну, пише NYT.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На нарадах він показує супутникові знімки російських укріплень і каже, що взимку інтенсивність бойових дій ослабне, а шанси подальших істотних змін лінії фронту зменшаться.

На його думку, це відчиняє вікно для переговорів, стверджують журналісти. Він також наводить приклад Першої світової війни, де обидві сторони багато років вели окопні бої без значних територіальних змін, але з мільйонами жертв.

Однак позицію Міллі офіційно не поділяють ні Байден, ні Салліван, останній, як нещодавно стало відомо, дотепер підтримує тісні й дружні зв’язки із кремлем. Так радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що канали зв’язку між Вашингтоном та Москвою залишаються відкритими, незважаючи на війну в Україні…

За їхніми словами, російський диктатор володимир путін не виявляє готовності до переговорів, а українці натхненні військовими успіхами та не хочуть поступатися територією за столом переговорів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Салліван вважає, що якщо США зараз наполягатимуть на переговорах, то це дасть сигнал путіну, кажуть джерела NYT. російський диктатор тоді вирішить, що йому потрібно ще трохи затягнути війну – і тоді американці все зроблять для нього, вважає радник Байдена.

Інші високопосадовці зазначають, що будь-яка пауза зараз дасть путіну шанс перегрупуватися. Загалом радники Байдена вважають, що війна буде врешті-решт врегульована переговорами, але момент ще не настав, а США не повинні виглядати як країна, яка тисне на Україну.

Нагадаємо, 10 листопада українські військові на Півдні також зайшли у села Євгенівка, Павлівку, Станіслав, Бобровий Кут, Олександрівку, Правдине, Солдатське, Василівку, Борозенське. За 9 листопада, на Херсонщині-Миколаївщині було звільнено 12 населених пунктів.

Українські військові на Херсонському напрямку з 1 жовтня відбили в окупантів територій площею до 1381 кв км. Загалом вже звільнено 41 населений пункт.

Раніше ми писали, чому став можливий вихід російських військ із Херсону.

Також нагадаємо, що відступ російських військ з Херсона на лівий берег Дніпра стало наслідком успішних операцій Збройних сил України, а не пасткою окупантів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності