Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Рекордно великий врожай в Україні при ненайкращій погоді, – бо крали менше?

З загальної площі 10,2 млн га цьогоріч зібрано рекордний за всю історію Незалежної України урожай – 44,8 млн тонн.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства. За його даними, найбільше намолочено пшениці – 32,8 млн тонн. Найвища її врожайність – у сільгосптоваровиробників Хмельницької області (65,2 ц / га).

Зокрема, пшениці намолочено 16,9 млн тонн – з площі 3,8 млн га (обмолочено 55,2%), ячменю – 6,8 млн тонн з 1,67 млн ​​га (67,7%).

Ріпаку – 1,48 млн тонн із 0,57 тис га (56,5%), гороху – 0,41 млн тонн із 0,18 млн га (76,5%).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

При цьому, лідерами по збору врожаю з початку збиральної кампанії є Херсонська (урожай зібраний з 90% площ) і Миколаївська (74%) області.

У той же час Донецька, Луганська та Херсонська області повністю зібрали горох, ріпак повністю зібраний в Херсонській і Полтавській областях.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Відзначимо, що Україна входить в топ-10 провідних світових експортерів зерна.

Але, зважаючи, що цьогоріч погода в Україні зовсім не була ідеальною, рекордний врожай пояснюють зовсім іншою причиною – крали менше…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності