Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Санкції ЄС проти Китаю за підтримку рф

Керівництво ЄС розглядає питання запровадження санкцій проти Китаю за підтримку російського військово-промислового комплексу в ході війни в Україні. Як пише Financial Times, це перша така ініціатива з боку Брюсселя за час повномасштабного вторгнення.

“Сім китайських компаній, обвинувачених у продажу обладнання, яке може бути використано в зброї, були включені в новий пакет санкцій, який буде обговорюватися державами-членами ЄС на цьому тижні”, – пише видання.

Деякі з цих компаній раніше вже потрапили під американські санкції. Це дві компанії з материкового Китаю (3hc Semiconductors і King-Pai Technology) і дві компанії з Гонконгу (Sinno Electronics і Sigma Technology).

Зокрема ЄС звинувачує компанію 3hc Semiconductors, що виробляє комп’ютерні чіпи, в “спробі обійти експортний контроль і придбанні або спробі придбати товари американського походження для підтримки військової та/або оборонної промислової бази московії”.

Компанія King-pai постачає в московію мікроелектроніку, яка “має оборонне застосування, включаючи системи наведення крилатих ракет”, за що раніше вона потрапила під санкції США.

Видання констатує, що досі Брюссель уникав сварок з Китаєм, посилаючись на відсутність доказів військової допомоги москві з боку Пекіна. Однак тепер ЄС може викликати невдоволення Китаю, який раніше сподівався перетягнути європейців на свою сторону в глобальному протистоянні з США.

Крім цього, Брюссель пропонує ввести санкції щодо деяких іранських компаній, що займаються виробництвом і постачанням дронів в московію. Єврокомісія також запропонувала розширити перелік заборонених до ввезення в московію товарів.

Нарешті, розглядається можливість заборонити заходити в порти ЄС тим нафтовим танкерам, які без поважної причини відключають системи самоідентифікації в морі і тим самим приховують своє місцезнаходження. Раніше ЗМІ неодноразово писали, що так московія обходить ембарго на поставки нафти в ЄС, роблячи вигляд, що її привозять з якогось іншого регіону.

“ЄС прагне вирішити проблему обходу санкцій в більш широкому сенсі. Проект включає заходи, які дозволили б ЄС обмежити продаж певних товарів третім країнам, якщо дипломатичний тиск не змінить їх поведінку”, – пише FT.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поставки китайської зброї в московію – що відомо
З січня американські офіційні особи почали заявляти, що Китай розглядає можливість почати поставки зброї в московію, щоб допомогти їй у захопленні України. Китай ці звинувачення заперечував і заявляв, що постачати зброю не має наміру жодної зі сторін.

В українській розвідці теж заявляють, що не бачать ознак прямого постачання китайської зброї в московію. Однак картина дещо інша, якщо говорити про компоненти подвійного призначення. Китайські комплектуючі в кацапській зброї є.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності