Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Соратницю Тіхановської – Колєснікову 8 БЕРЕЗНЯ нагородить Держдеп США

Одна з лідерів білоруської опозиції, Марія Колєснікова, отримає Міжнародну жіночу нагороду за мужність Державного департаменту США.

Нагорода присуджується тим, хто часто попри ризик для себе, проявив надзвичайну хоробрість у просуванні миру, правосуддя, захисті прав людини, гендерного рівноправ’я та захисті прав жінок.

Держсекретар США Ентоні Блінкен проведе віртуальну церемонію вручення премії 8 березня.

З особливою промовою під час церемонії виступить дружина президента США Джо Байдена – Джилл Байден.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лауреатками премії цього року також стали представниці М’янми, Камеруну, Китаю, Колумбії, Демократичної Республіки Конго, Гватемали, Ірану, Непалу, Сомалі, Іспанії, Шрі-Ланки, Туреччини та Венесуели.

Також Блінкен присудить почесну нагороду сімом афганським активісткам, котрих вбили у 2020 році за прихильність справі поліпшення життя своїх співвітчизників.

У жовтні 2020 року норвезькі парламентарі висунули білоруських опозиціонерок Світлану Тихановську, Марію Колесникову і Вероніку Цепкало на Нобелівську премію миру 2021 року, при цьому лідерка опозиції Тіхановська й досі не знає чий Крим та може визначитися, ким для Білорусі є Росія і Путін…

Ініціатором виступив норвезький депутат Гейр Тоскедал, повідомила білоруська асоціація у Норвегії RAZAM.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності