Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

США махає кулаком Росії, водночас їх есмінці вже не йдуть у Чорне море…

Сполучені Штати оголосили про видворення 10 російських дипломатів та нові санкції щодо Росії за втручання у вибори і зловмисну ​​кібердіяльність, йдеться у заяві Білого дому. Водночас два есмінці США, про захід яких у Чорне море на підтримку України, пише РадіоСвобода, багато говорили останніми днями, туди не йдуть – у Туреччині заявляють: Вашингтон останньої миті повідомив, що не скористається раніше поданою заявкою на прохід турецькими протоками в Чорне море. У США ж виправдовуються, що взагалі офіційно не повідомляли про такий похід своїх кораблів і що це звична практика – подавати заявку на прохід турецькими протоками про всяк випадок, але не скористатися нею.

США висилають десять співробітників з російської дипломатичної місії у Вашингтоні. До складу персоналу входять представники російських спецслужб“, – йдеться у заяві.

Крім того, США вводять санкції проти шести російських технологічних компаній, які надають підтримку російським розвідувальним службам та сприяють шкідливій кібердіяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

США офіційно назвали Російську службу зовнішньої розвідки (СВР), також відому як APT 29, “Cozy Bear,” і “The Dukes”, виконавцем широкомасштабної кібершпигунської кампанії, що використовувала платформу SolarWinds Orion та інші інформаційні технології. Розвідувальне співтовариство США має високу впевненість у своїй оцінці причетності СВР.

Ми продовжуватимемо притягувати Росію до відповідальності за її зловмисну ​​кібердіяльність, таку як інцидент із SolarWinds, використовуючи всю наявну політику та повноваження“, – йдеться у заяві.

Казначейство США видало директиву, яка забороняє американським фінансовим установам брати участь на первинному ринку рублевих або нерублевих облігацій, випущених після 14 червня 2021 року Центральним банком РФ, Фондом національного багатства РФ або Міністерством фінансів РФ; а також позичати рублеві або нерублеві деноміновані кошти Центральному банку РФ, Фонду національного багатства або Міністерству фінансів.

Крім того, Казначейство додало в санкційний список 32 юридичні та фізичні особи, які здійснювали спроби уряду Росії впливати на президентські вибори у США 2020 року та інші акти дезінформації та втручання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Казначейство у партнерстві з Європейським Союзом, Великобританією, Австралією та Канадою додало у санкційний список вісім фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з постійною окупацією та репресіями Росії в Криму.

Трансатлантичне співтовариство одностайно підтримує Україну проти односторонніх російських провокацій вздовж лінії зіткнення на сході України, в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також закликає про необхідність негайного припинення Росією військового накопичення та запальної риторики“, – йдеться у заяві.

ФОТО: колаж, соцмережі після триразового падіння 79-річного Байдена на трапі літака

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності