Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

США покарають Угорщину санкціями через ЛГБТК та Швецію, – а коли за Україну?..

Сполучені Штати вирішили ввести нові обмеження для власників угорських паспортів у рамках своєї програми безвізового в’їзду. Там вважають, що Будапешт не усунув вразливості в системі безпеки, які неодноразово згадували у Вашингтоні.

Про це повідомляє видання Reuters.

Відносини між країнами почали погіршуватися через затримку Будапештом парламентського голосування щодо вступу Швеції до НАТО та обмеження прав ЛГБТК націоналістичним урядом прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Посольство США в Будапешті відзначає, що термін дії, пропонований угорцям у рамках Електронної системи авторизації поїздок (ESTA), буде негайно скорочено з двох років до одного, і в рамках цієї системи будуть дозволені лише разові відвідування, а не багаторазові поїздки.

Один з високопоставлених урядовців США заявив, що зміни не застосовуються до жодного з інших 39 учасників програми безвізового в’їзду і є «унікальними для Угорщини».

«Існує системна проблема, яка полягає в тому, що в період з 2011 по 2020 рік було видано сотні тисяч паспортів без дотримання вимог щодо перевірки особистості», – сказав чиновник.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Угорщина у період з 2011 до 2021 року надала громадянство приблизно одному мільйону людей, переважно етнічним угорцям, які проживають у сусідніх державах, «без адекватних заходів безпеки для перевірки їхньої особистості», заявило посольство США.

Надання громадянства було політичним ходом Орбана, який приніс йому голоси наступних виборах.

«Сполучені Штати приділяють пильну увагу вибору Угорщини», – зазначив чиновник, відповідаючи на питання, чи пов’язана ця міра з іншими проблемами, що викликали тертя між урядами двох країн.

Він додав, що цей крок не слід інтерпретувати як повідомлення про інші питання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вразливість безпеки в Угорщині було виявлено задовго до вторгнення росії до України, – додав він.

Раніше уряд США повідомляв, що готується найближчим часом оголосити санкції проти «впливових осіб» Угорщини. Цей крок пов’язують з погіршенням відносин між державами.

Група конгресменів від Республіканської та Демократичної партій США готує законопроєт про санкції проти провідних угорських політичних діячів, пов’язаних із урядом Віктора Орбана, на тлі подальшого погіршення двосторонніх відносин.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності