Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Угорщина захистила своїх дітей від лібералів…

На минулому тижні Парламент Угорщини ухвалив поправки до конституції країни. Вони закріплюють, що в сім’ї може бути лише матір-жінка та батько-чоловік, чим фактично визнається неконституційним існування одностатевих пар із дітьми.

За поправки, запропоновані урядом на чолі з прем’єром Віктором Орбаном, проголосували 134 депутати, проти — 45, а дев’ять утрималися. Конституційні поправки набувають чинності в день їхнього ухвалення, передає портал 24.hu.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Гей-пари купували дітей на аукціоні у Брюсселі, наступний аукціон тепер у США

У пояснювальній записці до законопроєкту вказувалося, що через «західну ідеологію» необхідно захистити дітей від «психічного чи біологічного втручання». Для цього пропонується виховувати дітей згідно з «конституційною ідентичністю та християнською культурою» Угорщини.

Зокрема, одна з поправок до конституції визначає, що сім’я може складатися лише з матері-жінки та батька-чоловіка. Інша — захищає право дитини на самовизначення згідно зі своєю статтю при народженні, тобто фактично унеможливлює юридичну зміну статі — чого потребують, зокрема, трансперсони.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Угорщині не легалізовані одностатеві шлюби, але допускаються цивільні союзи гомосексуальних пар. Раніше вони мали право всиновити дітей як самотні люди; тепер же — будуть зобов’язані отримувати погодження в міністерки у справах сім’ї, яка публічно виступає за «традиційну модель» сім’ї, зазначає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Правозахисна організація Amnesty International розкритикувала поправки до конституції Угорщини. «Ці дискримінаційні, гомофобні й трансфобні нові закони — лише останні приклади нападів на ЛГБТ+-людей із боку угорської влади», — заявив директор організації Девід Віґ.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Група Європарламенту з прав ЛГБТКІ назвала відповідальним за нові конституційні поправки в Угорщині особисто прем’єра Віктора Орбана. «Уряд Угорщини має на меті позбавити прав одностатеві пари, транс-, інтерсекс- і небінарних людей, а ще всіх, хто не перебуває строго в межах того, що держава вважає “прийнятним” чи “бажаним”», — ідеться в заяві парламентарі-лібералів, які забули про права самих дітей на традиційну природню сім’ю.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності