Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Система оплат за фактично надані медичні послуги повернулася, але не всюди

З 1 липня в деяких регіонах повертається система оплат за фактично надані медичні послуги.

Через війну ще на початку березня МОЗ України змінило підхід до фінансування системи охорони здоров’я. Кожна лікарня щомісячно гарантовано отримувала від НСЗУ 1/12 від річного обсягу фінансування, що дозволило утримати систему в критичний момент. Про це повідомляє МОЗ України.

Проте у деяких закладів збільшується кількість медичних послуг, що надаються пацієнтам. Тому уряд ухвалив постанову, яка передбачає, що з 1 липня в регіонах, де наразі не точаться активні бойові дії, буде повернено систему оплат за фактично надані медичні послуги. Зміни дозволять більш ефективно використовувати бюджетні кошти та підвищать фінансову спроможність закладів охорони здоров’я.

Що стосується медичних закладів, які працюють на лінії фронту, у зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях України, для них і надалі діятиме спрощена система фінансування. Тобто щомісяця такі лікарні отримуватимуть 1/12 від річного фінансування.

Також постановою передбачено продовження пакета дофінансування для медичних закладів, які поки неспроможні власним коштом забезпечити виплату заробітної плати медикам у розмірі, передбаченому Указом Президента України В. Зеленського. Пакет дофінансування діятиме до кінця року. Претендувати на нього може лікарня, яка має договір із НСЗУ та за даними бухгалтерського обліку є неспроможною виконати постанову уряду щодо забезпечення ринкової заробітної плати медпрацівникам.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності