Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Тернополяни “сіли та й плачуть”, що посол Польщі-українофоб скасував візит до їхнього міста

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький скасував візит до Тернополя в останній момент.

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький скасував візит до Тернополя через рішення міськради про присвоєння стадіону імені головнокомандувача УПА Романа Йосифовича Шухевича, вже після того, як своє обурення з цього приводу заявив посол Ізраїлю, держави, що досі не визнала Голодомор в Україні геноцидом. На що  мер Тернополя Сергій Надал нагадав останньому, як Шухевич особисто врятував від нацистів єврейську дівчинку та опосередковано ще сотні євреїв…

За даними видання Polska Agencja, посол скасував візит в останній момент, направивши меру Тернополя листа, в якому повідомив, що «з великим жалем» і «в останню хвилину» скасовує візит, який повинен був бути присвячений співпраці регіону з польськими партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«На жаль, через рішення депутатів міської ради Тернополя від 5 березня привласнити міському стадіону ім’я Романа Шухевича, у мене не було іншого варіанту, і я був змушений відмовитися від свого візиту», – пише Ціхоцький.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він також зазначив, що не можна дозволити групі безвідповідальних політиків знищити досягнення примирення останніх десятиліть Польщі та України.

Раніше польське місто Замость (Zamość) розірвало співпрацю з Тернополем. Також проти присвоєння стадіону імені Шухевича виступив посол Ізраїлю.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності