Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Українська 15-річна блогерка створила “ГРУПУ СМЕРТІ” в Telegram і має 500 підписників

Поліція викрила діяльність “групи смерті” в Telegram, яку створила 15-річна мешканка Кривого Рогу, яка збиралася накласти на себе руки та спонукала до цього інших.

Невдовзі після створення каналу 21 лютого у нього було вже 500 підписників, повідомляє поліція Дніпропетровської області.

За попередньою інформацією поліції, дівчина планувала накласти на себе руки 4 березня.

Вони надсилали фото поранень, після чого отримували наступні інструкції. Таких завдань могло бути більш як п’ять в день“, – повідомляє поліція.

3 березня поліція та прокуратура з санкції суду провела обшук в помешканні дівчини, вилучила телефони, планшет та ноутбук.

Кримінальне провадження відкрили за статтею про доведення до самогубства.

Зараз слідчі намагаються встановити “куратора”, під керівництвом якого могли створити групу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Поліція закликала батьків більше уваги приділяти дітям, цікавитися їхнім життям та інформувати про небезпеку в Інтернеті.

В останні місяці в Україні частіше стали повідомляти про випадки самогубств серед підлітків. Поліція підозрює, що це може відбуватися через соцмережі, у яких можуть пропагувати цю тему або давати небезпечні завдання дітям.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

А дана новина, про юну блогерку та її групу смерті тільки ще раз доводить правоту політичного аналітика, діяча та лікаря Тараса Боднара, який уже давно виступає за обмеження блогерства в Україні:

Тому вкотре повторюю і водночас звертаюся до Президента, його Прем’єра та усього депутатського корпусу ВР та СБУ, щоб в подальшому уникнути подібних злочинів, слід за прикладом Італії, яка після смерті 10-літньої дитини радикально вчинила із інтернет-каналом Tik-Tok, Китаю, який позакривав масу соцмереж і поставив на особистий контроль кожного користувача інтернету, Україні теж слід вжити певних радикальних заходів. Для початку обмежити засилля інтернет-простору блогерами та їх блогами, каналами. Сьогодні запитай любу дитину, ким та хоче бути за професією у майбутньому, і у 80% випадків почуєш у відповідь, що “блогером” – а це вже деградація і дегенерація. Тому блоги і канали слід дозволити вести виключно посадовцям, депутатам, політикам, а всіх інших “геніїв” відправляти до лікарів“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Днями Верховна Рада в законопроекті вказала вік обмеження відпуску ліків особам до 14 років, але сподіватися на те, що 15 -16 річна особа, яка вже має паспорт, не придбає ліків для молодшої, не можна. Тому вважаю, що поки влада не наведе лад з інтернет-пропагандою суїциду, в аптеці при покупці ліків краще було б пред’являти не паспорт чи метрику, а довідку від психіатра про те, що людині безпечно відпускати ліки“, – цілком серйозно підсумовує Тарас Боднар.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності