Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Українці попрохали ООН забиратися разом із ромами…

Моніторингова місія ООН з прав людини звернулася до обласної поліції, ОДА та уповноваженого з прав людини на Івано-Франківщині, щоби попередити можливе насильство щодо ромів.

Про це повідомляється на офіційній сторінці місії у мережі “Фейсбук”.

За останні кілька днів в декількох ЗМІ Івано-Франківська були опубліковані статті, в яких роми зображуються через призму небезпечних стереотипів. Це викликало хвилю ненависницьких коментарів в соціальних мережах, що підбурювали до насильства”, – йдеться у повідомленні спостерігачів.

Реагуючи на це, представники моніторингової місії поспілкувалися з Національною поліцією та Офісом уповноваженого з прав людини як на центральному, так і на регіональному рівнях. “Обговорювали можливі превентивні заходи задля уникнення насильства”, – повідомили в місії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми закликаємо місцеву владу засуджувати всі випадки мови ворожнечі, в тому числі ці нещодавні випадки. Ми також закликаємо ЗМІ не розповсюджувати прояви ненависті, а також уникати поширення стереотипних уявлень щодо ромів”, – звернулися до спільноти в мережі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Спостерігачі наполягають, що правоохоронні органи, в свою чергу, повинні терміново реагувати на будь-які заклики до насильства, а також ефективно і швидко розслідувати такі заклики.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: До забиття палками в Ірані готують відому правозахисницю, – а міжнародні організації…

Цікаво, що усі численні відгуки у соцмережах стосовно заяви ООН є одноголосними і у переносній чи відкритій формі посилають цю міжнародну організацію подалі, мотивуючи це тим, чому мовчить і нічого не робить ООН, коли в анексованому Криму порушуються на урядовому рівні порушуються права етнічних татар та українців, чи у тому ж ЛДНР, інакше, де результати?

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності