Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

В Берліні 300 послів, але всі знали лише Мельника, – злили на догоду західним лібералам?..

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення посла України в Німеччині Андрія Мельника. Відповідний указ №479 глави держави з’явився на сайті Офісу президента у суботу, 9 липня.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

“Звільнити Мельника Андрія Ярославовича з посади Надзвичайного і Повноважного посла України у Федеративній Республіці Німеччина”, – йдеться у документі.

Загалом Зеленський звільнив 5 українських послів. Окрім посла у Німеччині, глава держави звільнив:

  • посла України в Чеській Республіці Є.Перебийноса,
  • з посади Надзвичайного і Повноважного посла в Угорщині Л.Непоп,
  • посла України в Королівстві Норвегія В.Яцюка.
  • посла, який за сумісництвом працював в Індії, Мальдивах, Непалі, Шри-Ланці та Бангладеш І.Поліхи.

Відповідні укази з підписом Зеленського опубліковані на сайті президента.

Андрій Мельник був послом України в Німеччині від початку гібридної війни – від 19 грудня 2014 р. Перед цим працював заступником Міністра Кабінету Міністрів України.

Андрій Мельник був послом, який не давав німецьким та іншим ліберал-педерастам від політики ображати честь України та відстоював її інтереси на всіх політичних фронтах, – пишуть про нього навіть на Заході.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Від початку війни Росії в Україні Андрій Мельник неодноразово потрапляв до новинних заголовків через свої різкі та неоднозначні заяви.

Зокрема, у травні він стверджував, що канцлер Німеччини Олаф Шольц “грає в ображену ковбасу” – через його відмову їхати з візитом до Києва.

Також він кепкував зі швидкості, з якою Німеччина надає допомогу Україні, розмістивши у твіттері фото равлика с прикріпленим до нього патроном.

Наприкінці червня в інтерв’ю німецькому журналісту Тіло Юнгу український дипломат прокоментував історичні суперечки між Польщею та Україною щодо Степана Бандери.

“Немає жодних доказів того, що бандерівці вбили сотні тисяч євреїв. Це – наратив, який досі просувають росіяни, він знаходить підтримку у Німеччині, Польщі та Ізраїлі”, – сказав Мельник.

Такі висловлювання викликали критику в усіх трьох країнах. Зокрема, посольство Ізраїлю в Німеччині засудило слова українського дипломата як “перекручення історичних фактів, тривіалізацію Голокосту й образу всіх, кого вбив Бандера і його люди”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У відповідь Мельник заявив, що його висловлювання про Степана Бандеру не означають применшення трагедії Голокосту, який “є спільною ізраїльсько-українською трагедією”.

Андрій Мельник став послом України в Німеччині у грудні 2014 року за президентства Петра Порошенка.

Про те, що Мельник може незабаром покинути посаду українського посла в Німеччині, днями писала німецька газета Bild.

Із посиланням на джерела в українському уряді у статті йшлося, що Мельника можуть перевести до українського МЗС, а згодом навіть призначити заступником міністра.

В українському МЗС цю інформацію не коментували.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось, що про цього харизматичного українського посла пишуть у мережах, зокрема його колега Галина Янченко разом із іншими 32:

“Кілька слів про найкрутішого українського посла, який йде на підвищення.
Сьогодні українські ЗМІ облетіла новина, що посол України в Німеччині Андрій #Мельник припиняє свою роботу посла. Але вже незабаром ми сподіваємось побачити його в Києві на посаді заступника міністра закордонних справ.

Мені довелось тісно попрацювати з Андрієм Мельником, як співголові україно-німецької міжпарламентської групи дружби. І, скажу я вам, що мені дико пощастило, працювати з таким проактивним, вольовим і професійним послом. Робота в посольстві поставлена на найвищому рівні, а у співробітників горять очі, бо вони чітко знають, що означає їх робота для України – особливо зараз під час війни.
Але найкраще Посла описують слова німецьких політиків, які я чула в Німеччині неодноразово “В Берліні 300 послів, але всі знають лише Андрія Мельника”.
Сподіваюсь, з приходом пана Андрія в МЗС він зможе допомогти налагодити і задати планку роботи іншим нашим посольствам. Якби б хочаб третина наших послів були настільки ж passionate щодо своєї роботи, впевнена, що наша країна могла б бути далеко попереду”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності