Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

В кремлі під рюмку знову поговорили про превентивний ядерний удар по Україні

Вище російське військове керівництво обговорило можливості москви щодо застосування тактичної ядерної зброї проти України. Ці перемовини знову підвищили занепокоєння Вашингтону.

Про це пише The New York Times.

Президент росії володимир путін не брав участі в цих перемовинах, які відбулись на тлі посилення ядерної риторики росії та її невдач на полі бою.

Водночас участь вищого російського військового керівництва у дискусіях занепокоїло адміністрацію президента США Джо Байдена, оскільки це показує розчарування ворожих генералів своїми невдачами у війні проти України.

Проте, як стверджують американські офіційні особи, вони не бачили жодних доказів щодо переміщення ядерної зброї росії або ж вживання тактичних заходів для підготовки до удару.

Раніше ми писали, що Китай не виявив інтересу до обговорення кроків щодо зниження ризику, пов’язаного з ядерною зброєю, заявили високопосадовці США.

Також нагадаємо, що Генасамблея ООН, будучи вкотре стурбованою, прийняла резолюцію, яка закликає Ізраїль відмовитись від ядерної зброї та передати її у власність МАГАТЕ. За резолюцію проголосувало 152 країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності