Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Вражаючі перемоги СБУ на Львівщині, – кількість розкриттів з призначенням Малюка зростає:

СБУ нейтралізувала злочинну організацію, яка під виглядом добробату викрадала людей на Львівщині.

Спецслужбою встановлено факти викрадення, незаконного позбавлення волі і катування людей. Також зловмисники намагались займатись рекетирством внаслідок штучно створених конфліктних ситуацій. До складу злочинної організації входило більше 6 місцевих жителів.

У прес-службі поліції Львівщини уточнили, що організатора та двох учасників злочинної організації затримали на місці злочину відразу після отримання ними 20 тис. грн, які зловмисники вимагали від потерпілого за повернення автомобіля, який вони в нього викрали. Затримання відбулося із залученням бійців спецпідрозділу поліції «КОРД» та Центру спеціальних операцій «А». Ще трьох зловмисників затримали за місцями їх проживання.

Шістьом затриманим повідомили про підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу, зокрема, за створення та участь у злочинній організації (від 5 до 12 років ув’язнення), викрадення людей (від 5 до 10 років), вимагання в умовах воєнного стану (від 7 до 12 років) та хуліганство (від 3 до 7 років). Суд вже взяв їх під варту без права внесення застави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Співробітники СБУ встановлюють інших учасників «добробату», а також перевіряють причетність затриманих до інших злочинів.

Також СБУ блокувала роботу мережі агітаторів, які зі Львова працювали на бойовиків «лнр».

Пропагандисти виконували чіткі інструкції кураторів із так званого «управління гуманітарних операцій лнр», яке підконтрольне російським спецслужбам.

Зловмисники намагалися максимально широко розганяти фейковий та деструктивний контент через інтернет-спільноти виключно Львівського регіону. Їхньою основною метою було охопити якомога більше місцевої аудиторії.

Використовуючи фейкові профілі у соцмережах та на афілійованих сайтах, вони виправдовували злочини рф, поширювали пропагандистські матеріали та проросійські наративи.

За матеріалами СБУ фігуранту повідомлено про підозру за 5 статтями Кримінального кодексу України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності