Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ЄС в Тернопільській облраді, слідом за Франківською, теж пішла в опозицію, звинувативши “Свободу”…

Команда «Європейської Солідарності» у Тернопільській обласній раді спільно із політичною партією «Батьківщина» переходить в опозицію сформованій проросійській коаліції, яку утворили політсили «Свобода», «За майбутнє», «Довіра» та «Слуга народу».

…Ми проти кулуарних домовленостей політичних сил на Тернопільщині, бо для нас ідейні засади і зобов’язання перед виборцями є основним пріоритетом. Дуже прикро, що сьогодні замість об‘єднання на основі цінності та ідеології, подолання пандемії коронавірусу, збереження життя людей та зміцнення української економіки в України знову крадуть вибір! політична партія «Свобода» у Тернопільській області, як, власне, й на Івано-Франківщині, підтримала команду «слуг» президента Зеленського, які завели нашу країну в коронакризу, знищили економіку, спричинили масові безробіття та соціальну незахищеність громадян, чим взяла на себе відповідальність за бездіяльність та непрофесійність влади“, – прокоментував вихід лідер “ЄС” у Тернопільській облраді і екс-очільник ОДА Степан Барна, чийого брата, Олега Барну, читачі пам’ятають по бурхливій діяльності у Верховній з Раді  попереднього скликання…

ФОТО архівне: С. Барна із П. Порошенком 

Нагадаємо, що в Івано-Франківській обласній раді фракція “ЄС” перед тим, як оголосити про те, що йде в опозицію, спершу одноголосно з представниками інших, коаліційних, партій підтримала переобрання головою ради свободівця Олександра Сича. Воно й не дивно, адже Сич, до свого приходу у Свободу, політично стартував із ключовими фігурами нинішньої “ЄС”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фракція “Батьківщини” на Прикарпатті не вийшла в опозицію слідом за “ЄС” і отримала місце заступника свободівського голови ради…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Союз “Меча і орала” чи франківський тандем “Батьківщини” і “Свободи”

Попри це, на другому етапі виборів міського голови Львова віце-лідер ВО “Свобода” Руслан Кошулинський, пролетівши, як фанера у першому турі, закликав підтримати кандидата від “ЄС” Олега Синютку, а “Свобода” у міській раді увійшла до коаліції з “ЄС” та “Вартою” проти переобраного мера Андрія Садового.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А це ще раз доводить, що “Свобода” на Тернопіллі й Прикарпатті – це вже не та стара, тягнибоківська, “Свобода” зі Львівщини“, – коментує ситуацію у радах політичний аналітик і діяч Тарас Боднар.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: “Свободі” слід задуматися про заміну лідера за результатами виборів у Галичині

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності