Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Знову кляті бусурмани* зраджують Україну під час війни, – Туреччина завадила Заходу ізолювати росію

Туреччина завадила Заходу ізолювати російську економіку, повідомляє Bloomberg.

Санкції через вторгнення росії в Україну змусили її перенаправити продажі нафти та спровокували відтік транснаціональних компаній. Але одна країна відкрито хвалиться “торговельним бумом” з росією – Туреччина.

Видання пише, що у першому півріччі експорт турецьких товарів до росії досяг максимуму за останні вісім років.

«Золоте дно — хороша новина для президента Реджепа Тайіпа Ердогана, який прагне збільшити експорт у рамках того, що він називає «новою економічною моделлю.

Але це засмучує союзників Туреччини по НАТО у США та Європі, які намагалися виступити єдиним фронтом, щоб ізолювати російську економіку за допомогою санкцій», – зазначили у виданні.

Туреччина не ввела санкцій проти росії, намагаючись натомість збалансувати свої відносини з обома сторонами війни. Вона постачає Україні озброєні безпілотники і водночас платить рф за газ в рублях.

Раніше наша ґазета “ЗЛ” вже повідомляла, посилаючись на іноземні джерела, що на Заході зростає занепокоєння щодо поглиблення економічної співпраці між президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і російським диктатором. Вони попереджають, що Анкара може постраждати від каральних заходів у відповідь, якщо допоможе Росії уникнути санкцій.

Нагадаємо, що кляті бусурмани* не раз зраджували українців, але найбільш пам’ятною є зрада під Берестечком, коли васальні кримські татари за наказом Туреччини ув’язнили гетьмана Богдана Хмельницького перед вирішальною битвою із польською шляхтою. В результаті це стало найтрагічнішоюі  найбільшою поразкою в історії Визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

*БУСУРМАН (басурман, басурмен, бесурман, бесурмен), бусурмен (бусурманець) – давньоукр. запозичення з тюркських мов, найімовірніше з кримськотатар., у діалектах якої форма “Б.” могла бути результатом фонетичної видозміни араб.-перської форми “мусульман” (“муслім-ун” – “мусульмани”). Вживалося для означення людини ін. віри. Як наслідок негативного ставлення до тих, кого називали Б., в Україні з’явилися також видозміни – “бісурман” та “бесур”, що прив’язували таких осіб до “бісівського” кола понять.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності