Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЗУСТРІЧІ і ПРИМИРЕННЯ НЕ БУДЕ, – Спартц є кулею, запущеною зі США в Єрмака, що може влучити у ціль осінню?..

Конгресвумен Вікторії Спартц, яка критикувала главу Офісу президента, пропонували зустріч з Андрієм Єрмаком, але вона відмовилася.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що пропозиція була надіслана, щоб вирішити ситуацію, яка виникла після критики на адресу оточення президента Володимира Зеленського.

Вікторія Спартц повідомила, що не прийняла пропозиції після критики з боку МЗС України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я вирішила, що ця зустріч не буде продуктивною за таких обставин», — заявила конгресвумен.

Історія війни Спартц проти Єрмака:

Конгресвумен Вікторія Спартц звернулася з офіційним листом до американського президента Джо Байдена і попросила його перевірити можливі зв’язки керівника Офісу президента України Андрія Єрмака з рф.

У документі стверджується, що, ґрунтуючись на різних розвідувальних даних, діях, вжитих Єрмаком в Україні, та його можливих зв’язках з росією, Конгресу необхідно терміново підтвердити або спростувати ці «серйозні звинувачення».

Конгресвумен звернула увагу президента Байдена на той факт, що Єрмак призначив Олега Татарова своїм заступником з питань боротьби з корупцією. У листі стверджується, що Татаров відкладав призначення голови незалежного антикорупційного органу більше року, внаслідок чого спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) перестали функціонувати.

У МЗС України розкритикували звернення конгресвумен Спартц щодо Єрмака і назвали його «неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У відповідь на закиди МЗС України Спартц назвала Андрія Єрмака «внутрішньою проблемою» Зеленського і навела ряд серйозних звинувачень на адресу глави ОП, зокрема у невдалих мирних переговорах з рф до початку повномасштабної війни, зриві спецоперації з затримання вагнерівців, применшенні загрози російського нападу у лютому 2022 року та навіть здачі Херсону росіянам. Спартц також повторно заявила, що Єрмак цілеспрямовано затягував через свого заступника Олега Татарова призначення незалежного антикорупційного прокурора, блокуючи роботу антикорупційних структур в Україні.

Після цього в Офісі президента України заявили, що не отримували офіційних листів чи звернень від конгресвумен Спартц, а також закликали її оприлюднити докази своїх звинувачень.

У черговій заяві Спартц заявила, що голова Офісу президента України Андрій Єрмак має піти у відставку.

Білий дім пообіцяв відповісти на звернення конгресвумен Вікторії Спартц до президента США Джо Байдена з вимогою перевірити главу Офісу президента Андрія Єрмака на можливі зв’язки з країною-агресором росією.

Вікторія Спартц — член Палати представників США від 5-го округу Індіани (Республіканська партія). Вона стала першою в історії етнічною українкою, обраною до Конгресу США. Спартц народилася у Носівці Чернігівської області та закінчила Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. У США переїхала 2000-го. У квітні 2022 року Спартц відвідала Київ та зруйновані російськими окупантами Бучу та Бородянку.

За даними ліберально-демократичного CNN, недавно представники ради національної безпеки США та Державного департаменту, які зараз в руках Демократичної партії, спеціально для Спартц влаштували двогодинний брифінг, щоб пояснити недоречність її поведінки, але все це здається більше показовим…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності