Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЗВІДКИ на сирійському кораблі українське зерно?..

Ліванська прокуратура затримала на 72 години сирійське судно “Лаодікея”, яке перевозило крадене зерно з України, повідомляє ВВС.

Видання з посиланням на місцеві ЗМІ пише, що накладено арешт на судно в порту Тріполі, розслідування проведуть спецслужби.

У той же час посольство росії в Лівані повідомило, що не має інформації про судно, але назвало українські звинувачення “хибними і безпідставними”.

Також повідомляють, що суд в Україні видав ордер на арешт корабля.

Цікаво, що Сирія, де уже десять років триває війна, фактично втратила будь-який натяк на незалежність і самстійність: частиною її території досі керують терористи так званого ІДІЛ, іншою частиною росйський маріонетковий президент Асад, і ще однією частиною – Туреччина із імперськими амбіцями президента Ердогана, який марить відродженням Османської імперії. Також є американська присутність в країні, але вона останні два роки, після того як Трампа у Білому домі замінив Байден, тут чисто формальна – у вигляді військового флоту сша біля її берегів у Середземному морі, який уже давненько не дозволяв собі бомбити російські позиції у цій близькосхідній державі…

Отож, хто зафрахтував сирійський вантажний корабель, росія чи Туреччина, якій вже давно закидають посередництво у збуті росією краденого в Україні зерна?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності