Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Без вчасної подачі зброї Україні війну програє увесь Захід, – Дуда

Україна терміново має отримати військову техніку від своїх західних союзників у найближчі тижні, в іншому разі росіяни можуть виграти війну.

Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю виданню Le Figaro після того, як російські “Калібри” злітали в гості до НАТО через румунський кордон, як це раніше було в Польщі. Його текст оприлюднила адміністрація польського президента.

На запитання, чи можуть росіяни все-таки виграти війну, Дуда допустив, що це можливо, якщо Україна не отримає допомогу дуже терміново.

“У них немає сучасної військової інфраструктури, але у них є люди! Якщо ми не надішлемо військову техніку в Україну в найближчі тижні, путін може перемогти. Він може перемогти, і ми не знаємо, де він зупиниться, – сказав президент Польщі.

Водночас, Дуда нагадав, що потенційний напад росії на Польщу був би нападом росії на НАТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Коли Сполучені Штати зазнали нападу в 2001 році, усі союзники виступили на боці американців, щоб боротися з терористами (Ірак, Афганістан, – ред.). Ми вважаємо, що якби стався напад на країну НАТО, якою б вона не була, відповідь була б однаковою: швидкою та рішучою”, – сказав він. Ну, а українці це днями вдруге побачили на прикладі НАТОвської Румунії, в яку полетіли російські “Калібри”, де розчинилися у просторі…

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час зустрічі з лідерами ЄС минулого тижня передав списки побажань щодо нових поставок озброєнь.

Водночас, за повідомленнями ЗМІ, лідери держав Європейського Союзу під час саміту в Брюсселі не дали Зеленському зобов’язань щодо надання бойової авіації, хоча український президент на такі домовленості натякав.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності