Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Колишній посол США в рф, а нині директор ЦРУ: “То – наклеп!..”

Адміністрація Джо Байдена і Центральне розвідувальне управління США заперечили повідомлення швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung про те, що директор ЦРУ Вільям Бернс нібито пропонував москві та Києву мирний план, який передбачав припинення бойових дій в обмін на збереження рф контролю над частиною української території.

Заступник речника Ради національної безпеки Білого дому Шон Девітт заявив, що повідомлення NZZ є «неточним», пише видання The Newsweek.

Водночас представник ЦРУ повідомив Newsweek, що твердження NZZ про те, що Бернс здійснив таємну поїздку до москви в січні і що він висунув мирну пропозицію від імені Білого дому, є «абсолютно неправдивими».

Нагадаємо, напередодні, 2 лютого, швейцарське видання NZZ повідомило, що рішення західних країн про надання Україні танків могли ухвалити через те, що Київ і москва відхилили пропозицію мирного плану.

За інформацією видання, в середині січня президент США Джо Байден доручив главі ЦРУ Вільяму Бернсу перевірити готовність України й росії до переговорів. Бернс нібито озвучив Києву пропозицію «миру в обмін на землю» (20% території України), а москві – «землю в обмін на мир». Однак і Україна, і росія відмовилися від такого «мирного плану».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Німецькі чиновники стверджують, що саме після невдалої дипломатичної місії Бернса президент США вирішив поступитися вимогам німецького канцлера Олафа Шольца, який заявляв, що не дозволить постачання німецьких танків Leopard 2 до того, як США поставлять Україні свої Abrams. За даними NZZ, рішення Байдена стало несподіванкою для Шольца, який не вірив, що Байден схвалить постачання танків, тому і його власне рішення щодо танків Leopard 2 було, ймовірно, спонтанним – а не продуманим, як це публічно заявляла німецька сторона.

Директор ЦРУ Вільям Бернс у середині січня справді приїжджав до Києва, щоб зустрітися із президентом Володимиром Зеленським. Тоді повідомлялося, що он поділився з главою української держави своїми очікуваннями щодо подальших військових планів росії.

Але чи буває дим без вогню?..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності