Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Білий квиток” без ВЛК і ТЦК?! – новий сервіс від пошти…

Запорізькі поліцейські затримали трьох ділків з Одеси, які налагодили за допомогою поштових відправлень розсилку «білий квиток» потенційним призовникам. Також вони надавали послугу по перетину державного кордону з таким документами.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Правоохоронці з’ясували, що спільники обіцяли «клієнтам» виготовити пакет документів про непридатність до проходження військової служби за станом здоров’я.  Вартість так званого «білого квитка» становила 7500 доларів. Ще 500 доларів зловмисники брали за «проведення» осіб через офіційні пункти пропуску ДПСУ.

«Варто відзначити, що за таку суму чоловікам навіть не потрібно було з’являтися у військкоматі та проходити медкомісію. Виготовлення документів ділки брали на себе, а медичне заключення з фіктивним діагнозом відправляли замовникам через поштові відправлення», — сказано у повідомлені.

Звісно, що без співучасників в ТЦК, ВЛК та ДПСУ ця злочинна схема була б неможливою.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки і Національна поліція нейтралізували у Чернівецькій області злочинне угруповання, яке створило канал незаконного виїзду за межі України чоловіків призовного віку. За гроші фігуранти переводили ухилянтів до сусідньої європейської країни через заздалегідь підготовлені «лісові стежки».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що британська служба новин ВВС повідомила, що майже 20 000 чоловіків покинули Україну з початку війни, щоб уникнути призову. При цьому ще 21 113 чоловіків намагалися втекти, але були спіймані.

Нещодавно правоохоронці викрили п’ять злочинних схем, завдяки яким військовозобов’язані українці могли незаконно виїхати з країни або уникнути мобілізації.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності