Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Допомога Україні стала засобом агітації на цьогорічних виборах президента в США

Президент Сполучених Штатів Америки демократ Джозеф Байден різко відреагував на канікули, до 28 лютого,  Палати представників без розгляду питання допомоги Україні.

«Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута», – йдеться в дописі Байдена, який чудово розуміє, що цієї осені в США президентські вибори.

Нагадаємо, нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 млрд доларів.

США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями і демократами. Таким чином, виділення нових пакетів американської військової допомоги призупинено. При цьому саме голова республіканської меншості раніше закликав проголосувати допомогу Україні, але його не почули опоненти…

Для того, щоб законопроєкт, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Нагадаємо, Сенат США схвалив законопроєкт про виділення коштів Україні, Ізраїлю та Тайваню під час фінального голосування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату про допомогу Україні та Ізраїлю – мовляв, там відсутні заходи щодо захисту кордонів з Мексикою.

Зазначимо, що дебати в Сенаті щодо ухваленого нині законопроєкту тривали з 10 лютого.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності