Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Івано-Церківщина посіла перше місце по COVIDу, – треба працювати, а не лиш молитися

У той час, як ряд областей та Львівщина уже незабаром покинуть червону зону, де їх зараз знаходиться два десятки, сусідня туристична Івано-Франківська область, якій ще до початках карантину прогнозувалося першою входження до червоної зони, увійшовши туди, й далі лідирує за заповненістю ковідних відділень.

Станом на вчорашній день, 23 листопада, на Івано-Франківщині зайнято 60,7% ковідних ліжок (1960 осіб). На другому місці Закарпатська область, яка донедавна ще трималася у жовтій зоні — 60,3% (1164 особи), третє посіла Хмельницька — 59,9% (1832 особи).

У Чернівецькій області зафіксовано найнижчий показник заповненості ковідних відділень в Україні — 36,4% (809 осіб). Загалом у країні заповненість ковідних відділень становить 53,1%. Наразі госпіталізовано 41 949 осіб.

Ну, а в області кажуть, що Івано-Церківщині, як із призначенням нової голови ІФ ОДА Світлани Онищук тепер жартома називають область (раніше подібний синонім носив тільки обласний центр) було б добре не тільки молитися за здоров’я краян, але й активно для цього працювати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Так останнім вагомим досягненням Світлани Василівни, дружини священика УГКЦ, який суміщає своє служіння із працею у Конституційному суді, кажуть, стало спільно з Архієпархією УГКЦ відкриття пункту вакцинації у катедральному соборі Івано-Церківська, даруйте – Івано-Франківська. Невеличкий ажіотаж куди бажаючих вакцинуватися спостерігався буквально перші два дні, інші уже давно через дорогу вакцинуються у центральному корпусі медуніверситету. Зате чергова “стрічка” у послужному спису голови ОДА для Києва таки перерізана.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Насправді, найбільшим докором очільниці області Онищук, про що говорять у кулуарах, є те, що будучи до липня цього року заступницею у трьох своїх попередників на посаді голови ІФ ОДА та відповідаючи окрім територіальної адмінреформи ще й за питання боротьби й профілактики COVID-у, вона, як ніхто інший, мала б бути в курсі усіх справ в області і передбачити, а значить попередити, ту негативну ситуацію, що склалася сьогодні в області в системі охорони здоров’я. Зазначимо, що саме в цій системі голова ІФ ОДА нещодавно “провела” “відкритий прозорий” конкурс на заміщення вакантної посади директора Департаменту охорони здоров’я ОДА, якого, можна сказати, не було! Бо спершу громадськість про це була не поінформована, а потім її туди просто не допустили. Це ж саме сьогодні вона планує провернути і з конкурсом на посаду головного лікаря профільної при пандемії обласної інфекційної лікарні, куди сьогодні намагаються протягнути Миколу Стовбана, який не зміг раніше довести своєї компетентності в кріслах заступника та директора уже згаданого ДОЗ ІФ ОДА.

Казали колись Отці Церкви: Ora sed labora (лат. – молися, але й працюй), а Київ нехай робить висновки…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: першого дня під катедральним собором

ФОТО: навпроти, через дорогу, в медуніверситеті

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності