Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

МІЛЬЙОН ДОЛАРІВ – це тільки те, що знайшли у екс-голови ВЛК…

Під час обшуків у колишнього голови Чернігівської обласної ВЛК в одній з його квартир у Києві виявили майже 1 мільйон доларів.

За даними слідства, колишній посадовець спільно з невстановленими на даний час службовими особами ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, які уповноважені вирішувати питання щодо визначення ступеня придатності до військової служби, сприяв мешканцям Чернігова в ухиленні від призову на службу під час мобілізації.

Він одержав від військовозобов’язаного 5 тис доларів США за визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я, з виключенням з військового обліку.

Також з’ясувалося, що у Печерському військкоматі Києва протягом 2022—2023 років могли безпідставно списати з військового обліку щонайменше 24 офіцерів запасу.

Журналісти посилаються на результати перевірки Військової служби правопорядку, які отримали у своє розпорядження на умовах анонімності. Списані чоловіки нібито мали звання від молодшого лейтенанта до майора.

Також стало відомо, що депутату однієї з міськрад Херсонщини, який до повномасштабного вторгнення працював директором Азово-Сиваського національного природного парку під час тимчасової окупації регіону отримав підозру у колабораціонізмі.

Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення стягнути на користь Міноборони з субʼєкта господарювання 1 827 819,93 грн компенсації.

Причиною стало порушення умов договору на закупівлю, а саме – термінів постачання товарів речової служби для потреб ЗСУ. У матеріалах слідства значиться, що суб’єкт господарювання сплатив вказані кошти оборонному відомству добровільно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності