Про це заявив екс-керівник Бюро Нацбезпеки Польщі Станіслав Козєй. За його словами, протиракетний захист над Західною Україною можуть запровадити “з дня на день”.

Польський генерал зазначив, що українці мають чимало сучасної військової техніки із Заходу. Росіяни у цьому контексті програють, адже покладаються на застаріле, радянське або пострадянське обладнання. Однак кількісно Росія таки досі становить серйозну загрозу.

Тож Козєй припустив можливість протиракетного захисту західних областей, зважаючи на близькість ракетних ударів до польського кордону.

“Ми маємо аргументи для того, щоб забезпечити превентивне страхування і повідомити про це Росію. Якщо вона не перестане атакувати наш кордон ракетами великої дальності, то з дня на день ми можемо запровадити протиракетний захист над Західною Україною”, – сказав Козєй.

Дана заява-обіцянка польських союзників України не заставила довго чекати на реакцію Кремля, де сказали, що це буде прямим втручанням Польщі у “спецоперацію”, а отже РФ не бачить іншого виходу, як познайомити Польщу зі своїми тактичними ракетами, які досі ще не застосовувалися по Україні…

Ну, що ж, якщо Кремль таки зважиться на будь-який удар по Польщі, світ отримає змогу ще раз оцінити гарантії безпеки, які надають своїм членам ЄС та НАТО. Отож їм або доведеться воювати за Польщу, раз досі Будапештський меморандум не змусив їх це зробити за Україну, або ж їм доведеться під будь-якою причиною швидко позбавити Польщу членства в ЄС та НАТО. Багато аналітиків схиляється до останнього варіанту…