Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Нафтові бутлегери контрабанду здійснюють у Чорному морі

Найбагатшим бізнесменом рф за рейтингом Forbes 2022 року став такий собі Владімір Лісін.
Відразу зазначимо, що майже два десятки російських мільярдерів не змогли попасти до цього списку або попали до нього уже мертві, бо усі вони загинули при доволі загадкових обставинах, переважно після 24 лютого, та не залишивши спадкоємців…
Отож, виявляється, що олігарх Лісін успішно освоїв нехитру схему, а саме, як постачати до ЄС нафтопродукти в обхід заборони російським танкерам заходити в порти країн Євросоюзу і т.д.. Із фото  у відкритому доступі видно, що лісін давно близько знайомий з путіним і в близьких дружніх з ним стосунках.
Так, ще з квітня ЄС ввела «бан» для суден під російськими прапорами на користування європейськими портами.
Але нафтові танкери компанії Лісіна до них і не заходять, натомість вони регулярно підходять впритул до порту Констанца в Румунії. А там у нейтральнах водах Чорного моря перевантажують нафту й нафтопродукти на судна вже під прапорами європейськийх країн, які далі везуть її в країни ЄС – наприклад, у Грецію, про яку наша ґазета “ЗЛ” вже неодноразово писала.
У другій схемі використовується танкер із великою місткістю New Legend під прапором Ліберії, який уже п’ятий місяць стоїть у морі біля румунської Констанци.
Російські танкери з червня регулярно завантажують його, а New Legend перевантажує нафту та нафтопродукти на інше судно, яке потім заходить до європейського порту або «продовжує естафету» — аж до того, що до порту країни ЄС входить уже четверте судно у ланцюжку.
Журналісти ж української програми «Схеми» довго спостерігали за моніторинговим сервісом Marine Traffic, фіксуючи такі приклади системного обходу обмеження ЄС компанією Лісіна, і щось таки та й помітили, чого не хочуть бачити економічні розвідки західного світу.
Цікаво, що цей найбільший російський олігарх сам наразі не потрапив під персональні санкції ані США, ані ЄС, ані Британії, ані України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності