Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

НАТОвська Прибалтика не вірить у свій захист Альянсом?..

Глава МЗС Латвії Криш’яніс Каріньш вважає, що закінчення війни в Україні не означає, що росія перестане становити загрозу для інших країн. Тому НАТО потрібно готуватися до розробки довгострокового плану стримування країни-агресора.

Про це він заявив в інтерв’ю Financial Times.

Як зазначив міністр, росія має імперіалістичну ідеологію, у зв’язку з чим загроза з її боку зберігатиметься навіть після зміни президента або коли Україна поверне свої території.

«росія не зупиниться, росію можна тільки зупинити. Зупинити росію в Україні не означає, що все закінчено. Це просто означає, що нам доведеться продовжувати. Ось що важливо для НАТО: нам доведеться працювати над довгостроковою стратегією стримування росії», – додав глава МЗС.

На думку Каріньша, НАТО необхідно підвищити свій потенціал, а також оперативну сумісність своєї оборонної промисловості, що дозволить забезпечити стандартизацію різних систем озброєння та ширше спільне використання боєприпасів та артилерії між союзниками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами глави МЗС Латвії, щойно війна закінчиться – росія почне відновлювати власну військову машину. Насамперед, росія спробує спровокувати і створити нові труднощі на своєму кордоні. Тому НАТО має виключити будь-які майбутні інциденти своєю рішучістю та інвестиціями в оборону.

«росія – це не тільки проблема для України, вона становить небезпеку для всієї Європи, навіть після української війни. Якщо Україна поверне собі територію, росія, як і раніше, становитиме загрозу. Це означає, що нам необхідно скоригувати наше мислення на довгострокову перспективу», – зазначив Каріньш.

Раніше ми писали, що щонайменше 1213 громадян росії, які не виконали вимоги поправок до закону про імміграцію і подали документи на отримання дозволу на проживання в Латвії, будуть видворені з цієї країни.

Також нагадаємо, що Латвія сумарно відправила до України 271 автомобіль, конфіскований поліцією у нетверезих водіїв.

Міністр транспорту Латвії Каспарс Брішкенс планує запропонувати внести заборону на імпорт російського та білоруського зерна до наступного пакету санкцій Євросоюзу проти росії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності