Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

18 союзників поза НАТО залишається у США, України серед них нема. Що отримав їх Афганський союзник – ТАБЛИЦЯ:

Джо Байден збирається виключити Афганістан з-поміж основних союзників США поза НАТО, повідомляє Білий дім.

«Я повідомляю про намір скасувати статус Афганістану як основного союзника, який не входить до НАТО», – йдеться у листі Байдена до Конгресу, опублікованому Білим домом.

2012 року Америка назвали Афганістан основним союзником, що не входить в НАТО, що відкрило шлях двом країнам для підтримки оборонних і економічних відносин.

На відміну від союзників США по НАТО, пов’язаних один з одним пактом про спільну оборону, Афганістан як союзник, що не входить в НАТО, не має гарантій взаємного захисту. Він має право на отримання кредитів, а також є місцем зберігання запасів військових резервів, що належать США. Орім того, приватні компанії з цієї країни можуть брати участь у торгах за контрактами на технічне обслуговування, ремонт або капітальний ремонт військової техніки США за кордоном.

Статус союзника дав Афганістану право на отримання військового вишколу й допомоги, включаючи прискорений продаж і оренду військової техніки навіть після того, як війська НАТО покинули країну.

За даними Держдепартаменту, з анулюванням статусу Афганістану США матимуть 18 основних союзників, що не входять до НАТО. Це Аргентина, Австралія, Бахрейн, Бразилія, Колумбія, Єгипет, Ізраїль, Японія, Йорданія, Кувейт, Марокко, Нова Зеландія, Пакистан, Філіппіни, Катар, Південна Корея, Таїланд і Туніс. України серед них і далі нема…

Нагадаємо, що за цей статус “союзника США поза НАТО” Україна уже давно бореться, але без результатно – Вашигтон ігнорує це бажання, але якщо б Україна його отримала того року, то 24 лютого повномасштабного наступу росії на Україну 100%  не було б, якщо б цей статус отрмала ще раніше – то не було б і окупації Донбасу та криму…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість Америка героїчно тікаючи із свого “союзного” Афганістану, залишила терористам близько $ 82 млрд. готівки, а операції із евакуації американських працівників відтіля чомусь проводиле не славнозвісні американські “морські котики”, “зелені берети” чи інші спецпризначенці, а звичайнісінькі українські військові.

В подяку за це Вашингтон, знову пообіцявши Києву, артилерію дальнього пораження, замість її негайно передати Україні, просить для неї по світу залишки застарілої радянської зброї, мовляв українцям добре буде воювати знайомою технікою з добре озброєними москалями, натомість американські виробники зброї уже готові приймати нові замовлення від тих країн, що так благородно готові позбутися радянського металобрухту…

Дивіться нижче перелік того, що отримав від США Афганістан, а згодом талібан, і все це пішло в пісок і розвалилось за 2 тижні. Україна не отримала і 10% від цього за 4 місяці війни і своєю кров’ю і голими руками захищає і буде захищати свою землю #ArmUkraineNow:

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності