Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Німецька “ліверка” із запахом гнилої росії хоче суду за підрив “ПП-1 і 2”

“Ліверна ковбаса”, як колись назвав канцлер Німеччини Олафа Шольца тодішній посол Українив ФРН Андрій Мельник, із запахом гнилої росії, висловився за проведення судового процесу в справах щодо диверсії на газопроводах «Північний потік» і «Північний потік-2».

Про це він сказав під час виступу у своєму виборчому окрузі у Потсдамі, повідомляє DW.

«Ми з’ясуємо, хто це був, наскільки це можливо. І якщо результат нам не сподобається, ми не відмовимося від позову. Тут ніхто не може розраховувати на знижки», – заявив німецький канцлер.

За словами Шольца, немає жодних доказів того, що за атаками стоять США чи Велика Британія…

Розслідування німецької генеральної прокуратури ще продовжується.

Але нагадаємо, що дволикі США, ФРН та ряд інших західних держав майже відкрито у диверсії на ПП-1,2 звинуватили Україну…

Як відомо, підрив трубопроводів «Північний потік-1» і «Північний потік-2» стався у вересні 2022 року на дні Балтійського моря. Данія, Швеція та Німеччина почали власні розслідування того, що сталось.

Раніше ми писали, що з’явилися нові деталі розслідування вибухів на «Північних потоках». За запитом ФРН польські правоохоронці провели обшук у варшавській турфірмі – на неї було орендовано яхту Андромеда, на якій раніше знайшли сліди вибухівки.

Також нагадаємо, що у НАТО відкрили новий центр захисту морської інфраструктури, зокрема підводних трубопроводів і кабелів, на тлі загроз здійснення росією атак на критично важливі об’єкти енергетики та інтернету у водах навколо Європи.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності