Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Посол Польщі при Ватикані звернувся до антиПапи з приводу приниження ним України і українських жертв:

Усі українці, а також свідомі громадяни інших дружніх країн були обурені промовою антипапи франциска, усі писали гнівні пости, а пан Пьотр Новіна- Кнопка – посол Польщі у Ватикані (2013-2016 рр.) Пьотр Новіна-Конопка написав відкритого листа до папи римського франциска-І, цього прихованого комуніста і аргентинського родича та друга Ернесто (Че) Гевари на Святому Престолі.
Цей лист надруковано у польських ЗМІ.
Пьотр Новіна- Кнопка
Ось переклад цього листа:
“Святійший отче! Зберігаючи у вдячній пам’яті доброзичливість та розуміння, виявлені до мене вами під час мого посольського служіння при Святому Престолі, прошу зважити на слова, сказані під час загальної авдієнції 24 серпня 2022 р., у контексті війни в Україні. Я цілком поділяю, ваші, святійший отче, слова про божевілля війни, про протидію звірствам, скоєним (з будь-якого боку) проти дітей, полонених і цивільних, які не беруть участі у війні. Однак я вважаю, що «провину» розподілено нерівномірно, так само як хрест Авеля не є синонімом хреста Каїна. Передусім я не розумію визначення жертви теракту в москві пані Дарії Дугіної як «безневинної жертви». Ця молода особа – а не лише її батько – була в авангарді людей, що наполягали на війні та на відбиранні в українців їхньої національної ідентичності, їхньої незалежності та свободи, використовуючи хвору ідеологію «русского мира» та загрозу ядерної зброї. Жоден теракт не є належною відповіддю на це. Але, на мій погляд, також не є належною реакцією обдаровувати активних ідеологів ім’ям «безневинних жертв». Ба більше, досі достеменно не встановлено тих, хто здійснив напад.
Важливою рисою нинішнього понтифікату є уникнення Папою входити в роль судді, – на жаль, слова, сказані у Ватикані, означали саме це, їх так сприйняли, і тому вони такого болю завдали нашим українським братам та багатьом людям доброї волі. Агресор не заслуговує називатися «невинною жертвою».
Щиро ваш, Пьотр Новіна-Конопка, посол Польщі при Святому Престолі 2013-2016 рр.
А ось, що написав посол України у Ватикані Андрій Юраш:
“Сьогоднішній виступ Папи розчарував і змусив замислитися багато про що: не можна говорити в одних категоріях про агресора і жертву, ґвалтівника і зґвалтованого; як можна назвати одного з ідеологів російського імперіалізму безневинною жертвою? Вона була вбита росіянами як сакральна жертва і тепер перебуває на щиті війни“.
Багатьом українцям хотілось би почути реакцію глави УГКЦ Шевчука, який мав нагоду колись служити в Аргентині, відкіля цей нинішній антипапа родом.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності