Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Путін хоче повернути у велику політику агентку “Еріку” Меркель, як посередника між Москвою і Києвом

Екс-канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв’ю RND назвала безвихідь у виконанні Мінських угод однією з причин нинішньої війни в Україні І ГОТОВА СТАТИ ПОСЕРЕДНИКОМ МІЖ МОСКВОЮ ТА КИЄВОМ…

Також, на її думку, причинами стали її відставка з посади, вибори у Франції та виведення військ із Афганістану.

При цьому Меркель не виключила, що може знову стати посередником урегулювання бойових дій між Україною та Росією.

Отож, на питання, чи погодиться агент Штазі, а згодом КДБ, “Еріка”, вона ж Ангела Меркель, на роль посередника, вона відповіла: “На сьогодні це питання не порушується“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ексканцлерка також зазначила, що в останні роки її перебування на посаді Владімір Путін не був готовий до переговорів у форматі, подібному до Нормандського.

“З іншого боку, я не змогла створити додатковий формат обговорень між Європою і Росією про європейський безпековий порядок”, – додала Меркель.

Нагадаємо, у травні посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю Merkur висловив припущення, що Ангела Меркель могла б стати посередником у російсько-українських переговорах. І це попри те, що більшість визнаних у світі експертів та аналітиків сходяться на тому, що саме завдяки Меркель став можливий напад Путіна на Україну 24 лютого. Зокрема це в деталях пояснює Едвард Люттвак:

“На жаль, пані Меркель, вочевидь, вирішила не брати участі в активній щоденній політиці. Проте, якщо вона вважає, що може допомогти нам завершити цю диявольську війну, ми, звісно, будемо дуже раді – особливо тому, що вона роками мала доволі конфіденційні відносини з Путіним”, – сказав тоді посол.

Раніше колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель припустила, що її відставка з посади глави уряду могла вплинути на рішення Владіміра Путіна почати повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

До того під час першого інтерв’ю з моменту відставки вона заявила, що “не звинувачує себе” в тому, що Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

На це посол України Андрій Мельник різко розкритикував ексканцлерку Німеччини Ангелу Меркель за виправдання її політики щодо Росії після 16-ти років правління.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності